Λαγονήσι: Χωματερή δίπλα στο ρέμα – “Γιατί έτσι θέλω εγώ…”

Μπορεί η επικινδυνότητα για την πρόκληση πυρκαγιών να είναι καθημερινή, μπορεί οι άτυπες χωματερές να αποτελούν βραδυφλεγείς βόμβες σε κάθε έκρηξη φωτιάς, όμως οι ασυνείδητοι επιμένουν να μην καταλαβαίνουν κάτι και να βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που συνέβη στις 11 πρωί της Κυριακής επί της οδού Παναγή Μιχάλη στο Λαγονήσι, όταν τρεις πολίτες θεώρησαν ότι έπρεπε να ξεφορτώσουν τα μπάζα από το σπίτι που έφτιαχναν, στην άκρη του δρόμου σε σημείο που υπήρχε ένας κάδος ανακύκλωσης ο οποίος καμία σχέση δεν έχει με οικοδομικά υλικά.

Στη δημοσιοποίηση της ασυνειδησίας των συγκεκριμένων «κυρίων» προχώρησε πολίτης με τις φωτογραφίες που ανάρτησε να συνοδεύονται και από το παρακάτω κείμενο:

«Στην Παναγή Μιχάλη δίπλα στο ρέμα πριν μισή ώρα. Όταν ρώτησα τον κύριο για ποιο λόγο το κάνει αυτό και δεν παίρνει κάδο μου είπε γιατί έτσι θέλω.. Φτιάχνω το σπίτι μου.. Αυτοί είμαστε».

Ίσως η τοπική αστυνομία αλλά και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Σαρωνικού να πρέπει να παρέμβει για τα περαιτέρω αφού ο τρόπος που λειτούργησε ο συγκεκριμένος «κύριος» αποτελεί και ποινικό αδίκημα!

Άμεση αντίδραση του Δήμου Σαρωνικού

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Σαρωνικού στην επ’ αυτοφώρω φωτογραφική «σύλληψη» ασυνείδητων πολιτών οι οποίοι δημιούργησαν το πρωί της Κυριακής μια μικρή παράνομη χωματερή με οικοδομικά υλικά σε δρόμο του Λαγονησίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του notioanatolika.gr που ανέδειξε το θέμα μετά την καταγγελία και τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών από πολίτη, η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, Ακριβή Καρούμπαλη επικοινώνησε μαζί της και έλαβε όσα παραπάνω στοιχεία υπήρχαν.

Παράλληλα η δημοτική αστυνομία προχώρησε ως όφειλε σε αυτοψία του σημείου ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για την ανάλγητη συμπεριφορά των δραστών του περιστατικού.

Η κα Καρούμπαλη επικοινώνησε και με το αστυνομικό τμήμα Σαρωνικού και γίνεται πλέον προσπάθεια και από αστυνομικής πλευράς να βρεθούν οι δράστες μέσω της έστω ελλιπούς πινακίδας φωτογραφίας του φορτηγού, κάτι το οποίο είναι εφικτό.

Το θέμα τέθηκε και υπόψη του δημάρχου Δημήτρη Παπαχρήστου ο οποίος έδωσε εντολή να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες ώστε μόλις διαπιστωθεί η ταυτότητα των δραστών αφενός να επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο – όπως έχει δικαίωμα ο δήμος να πράξει – αφετέρου να κατατεθεί μήνυση στο αστυνομικό τμήμα αφού η συγκεκριμένη πράξη των ασυνείδητων πολιτών υπέχει και ποινικές ευθύνες.

Πηγή: notioanatolika.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.