Eurovision 2025: «Κλείδωσε» ο εκπρόσωπος της Κύπρου στον διαγωνισμό τραγουδιού

Ο κύβος ερρίφθη και η Κύπρος αναμένεται να παίξει δυνατά στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2025, που θα γίνει τον επόμενο Μάιο στην Ελβετία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Κύπρου (ΡΙΚ) φαίνεται πως έχει καταλήξει όχι μόνο στον καλλιτέχνη αλλά – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – και στο τραγούδι που θα την εκπροσωπήσουν στη Eurovision 2025. Και γράφουμε «τον καλλιτέχνη», γιατί πρόκειται για νεαρό άνδρα κυπριακής καταγωγής με πολύ καλές μουσικές σπουδές ακόμη και στο εξωτερικό. Οι ιθύνοντες του ΡΙΚ, άλλωστε, είχαν αφήσει να εννοηθεί πως ήθελαν ο εκπρόσωπος του νησιού και στη Eurovision 2025 να έχει άμεση σχέση με την Κύπρο. Έτσι, λοιπόν, η Κύπρος αναμένεται να «σπάσει» τους… κώδικες στη Eurovision 2025 και – μετά τη Silia Kapsis – έρχεται να ταράξει τα νερά του επόμενου διαγωνισμού τραγουδιού, μέσα από ένα αρκετά φιλόδοξο και ιδιαίτερο πρότζεκτ.

Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση από το ΡΙΚ για τη Eurovision 2025, που θα αφορά μόνο στο όνομα του εκπροσώπου της, πρόκειται να γίνει εξαιρετικά σύντομα, οπωσδήποτε από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά. Άλλωστε, από την 1η Σεπτεμβρίου 2024 και έπειτα, οποιοδήποτε τραγούδι κυκλοφορήσει και δεν ξεπερνά σε διάρκεια τα τρία λεπτά, μπορεί να επιλεγεί για τον διαγωνισμό της Eurovision 2025.

Υπενθυμίζεται ότι στη Eurovision 2024, που έγινε τον περασμένο Μάιο στο Μάλμε της Σουηδίας, η Κύπρος εκπροσωπήθηκε από τη Silia Kapsis και το τραγούδι «Liar», καταλαμβάνοντας τη 15η θέση στον μεγάλο τελικό, συγκεντρώνοντας 78 βαθμούς.

Στις 30 Αυγούστου η διοργανώτρια πόλη της Eurovision 2025

Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Ελβετίας (SRG SSR) ανακοίνωσε, στις 19 Ιουλίου, ότι δύο πόλεις πλέον διεκδικούν τη διοργάνωση του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2025 και αυτές είναι η Βασιλεία και η Γενεύη. Η απόφαση για τη διοργανώτρια πόλη της Eurovision 2025 αναμένεται να ανακοινωθεί στις 30 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της Eurovision, οι ενδιαφερόμενες πόλεις είχαν προθεσμία μέχρι τα τέλη Ιουνίου για να υποβάλουν τις υποψηφιότητές τους στην SRG SSR βάσει ενός εκτεταμένου καταλόγου απαιτήσεων. Βασικό ρόλο στην αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων έπαιξαν κριτήρια όπως η προτεινόμενη εγκατάσταση, οι διασυνδέσεις με τις δημόσιες συγκοινωνίες, η βιωσιμότητα, τα διαθέσιμα ξενοδοχειακά καταλύματα, η ασφάλεια και οι έννοιες της διάθεσης των αποβλήτων, οι επενδύσεις, η εμπειρία σε εκδηλώσεις, η υποστήριξη και τα κίνητρα της πόλης στο σύνολό της, καθώς και πολλοί άλλοι παράγοντες.

Υπενθυμίζεται ότι ο 69ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision θα πραγματοποιηθεί, τον Μάιο του 2025, στην Ελβετία χάρη στη νίκη του Nemo με το κομμάτι «The Code». Το συγκεκριμένο τραγούδι θριάμβευσε στον μεγάλο τελικό της Eurovision 2024, που φιλοξενήθηκε στο Μάλμε της Σουηδίας, συγκεντρώνοντας 591 βαθμούς. Έτσι, η Ελβετία πέτυχε την τρίτη νίκη της στην ιστορία του διαγωνισμού.

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.