“Εγώ ο Απαισιότατος 4”, “Back to Black”, “Περασμένες ζωές” & “Η ζαριά” στο Cine Αελλώ στη Ραφήνα

Οι ταινίες “Εγώ ο Απαισιότατος 4”, “Back to Black”, “Περασμένες ζωές” & “Η ζαριά” προβάλλονται από την Πέμπτη 22 Αυγούστου έως και την Τετάρτη 28 Αυγούστου, στο Cine Αελλώ στη Ραφήνα.

ΕΓΩ, Ο ΑΠΑΙΣΙΟΤΑΤΟΣ 4 (Μεταγλωττισμένο)
DESPICABLE ME 4
Σκηνοθεσία: Κρις Ρενό.
Διάρκεια: 94 λεπτά
Ώρα έναρξης: Πέμπτη – Κυριακή & Τρίτη, Τετάρτη (20.30)
Δευτέρα (21.00)

Ο Γκρου αντιμετωπίζει έναν νέο άσπονδο εχθρό στο πρόσωπο του Μαξίμ Λε Μαλ και της μοιραίας φιλενάδας του Βαλεντίνας και έτσι η οικογένεια αναγκάζεται να το βάλει στα πόδια.
Την ταινία, που είναι γεμάτη με καταιγιστική δράση και το χαρακτηριστικά ανατρεπτικό χιούμορ της Illumination, σκηνοθετεί ο συν-δημιουργός των Minions και υποψήφιος για Όσκαρ, Κρις Ρενό (Εγώ, ο απαισιότατος, Μπάστε σκύλοι αλέστε), ενώ την παραγωγή αναλαμβάνει ο πρωτοπόρος ιδρυτής και CEO της Illumination, Κρις Μελεντάντρι με τον Μπρετ Χόφμαν (executive producer, Super Mario Bros: Η ταινία και Minions 2: Η άνοδος του Γκρου). Τη σκηνοθεσία συνυπογράφει ο Πατρίκ Ντελάζ (επικεφαλής κινουμένου σχεδίου για το Τραγούδα 2! Και το Μπάστε σκύλοι αλέστε 2), ενώ το σενάριο φέρει την υπογραφή της πένας του βραβευμένου με Emmy δημιουργού του White Lotus, Μάικ Γουάιτ, και του βετεράνου σεναριογράφου όλων των ταινιών Εγώ, ο απαισιότατος, Κεν Ντάριο.

BACK TO BLACK
Σκηνοθεσία: Σαμ Τέιλορ Τζόνσον.
Πρωταγωνιστούν: Εντι Μάρσαν, Τζακ Ο’ Κόνελ.
Διάρκεια: 122 λεπτά
Ώρα έναρξης: Πέμπτη & Παρασκευή (22.15)

Με φόντο το Κάμντεν και τις γειτονιές του Λονδίνου, που αγαπούσε η Έιμι Γουάινχαουζ, παρακολουθούμε την πορεία της από τα νεανικά της χρόνια ως την εξέλιξη της σε μια μεγαλοφυή αντισυστημική μουσικό, που με τις ιδιαίτερες ερμηνείες και τους αυτοβιογραφικούς της στίχους κατάφερε να γίνει μια από τις μεγαλύτερες και τις πιο επιδραστικές σταρ της εποχής της. Η σχέση με τον πατέρα της και την πολυαγαπημένη της γιαγιά, ο καταστροφικός της έρωτας για τον Μπλέικ και οι περιπέτειες της με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά συνδυάζονται – και σωστά- με τα πιο γνωστά της κομμάτια σε μία βιογραφία αρκετά ωραιοποιημένη, που όχι μόνο δεν προσθέτει πληροφορίες σε όσα ήδη ξέρουμε, αλλά μάλλον αποκρύπτει και αρκετές.

Η Σαμ Τέιλορ-Τζόνσον με την έγκριση του πατέρα της Γουάινχαουζ, ο οποίος μάλιστα συχνά πυκνά έχει επικριθεί για τον ρόλο που έπαιξε στη ζωή της κόρης του, φροντίζει να εξομαλύνει τις δύσκολες οικογενειακές σχέσεις της τραγουδίστριας, παρουσιάζοντας την περισσότερο ως ένα κορίτσι δεμένο με τους δικούς της, που εξόκειλε για χάρη ενός άντρα. Το παρελθόν της, το τι σημαίνει να βρίσκεται ουσιαστικά κανείς σε μία τοξική σχέση, αλλά και το πώς η πιεστική μουσική βιομηχανία και το ανελέητο κυνήγι των ΜΜΕ επηρέασαν την ψυχολογία της, αντιμετωπίζεται διεισδύοντας στην ψυχή και στο μυαλό ενός μεγάλου ταλέντου, που κάηκε στις φλόγες του.

Η Μαρίσα Αμπέλα, που η ίδια ερμηνεύει τα τραγούδια στην ταινία, αν και δεν μοιάζει τόσο εμφανισιακά στη Γουάινχαουζ, τελικά καταφέρνει μεταμορφωθεί υποκριτικά και παρόλο που δεν έχει από το σενάριο δυναμικές σκηνές να υποστηρίξει, αναδεικνύει την ανατρεπτική φύση και το ροκ μυαλό ενός ινδάλματος, που έφυγε πολύ νωρίς μπαίνοντας το καταραμένο κλαμπ των 27. Μαζί της, η Λέσλι Μάνβιλ στον ρόλο της γιαγιάς Σύνθια δίνει μία συγκινητική νότα σε μια ταινία, που φοβάται τόσο τον θρύλο, ώστε στέκει από απόσταση να τον θαυμάζει. Έτσι, τελικά τον παλμό δίνουν τα ίδια τα τραγούδια, μιας και μέσα σ’ αυτά η Γουάινχαουζ κατέθετε τη δική της αλήθεια.

ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ
PAST LIVES
Σκηνοθεσία: Σελίν Σονγκ.
Πρωταγωνιστούν: Γκρέτα Λι, Τζον Μαγκάρο.
Διάρκεια: 105 λεπτά
Ώρα έναρξης: Σάββατο & Κυριακή (22.15)

Η Νόρα και ο Χε-Σαν, δύο βαθιά συνδεδεμένοι παιδικοί φίλοι, χωρίζονται, όταν η οικογένεια της Νόρα μεταναστεύει από τη Νότια Κορέα για τις ΗΠΑ. Δύο δεκαετίες μετά, επανασυνδέονται στη Νέα Υόρκη και περνάνε μία μοιραία εβδομάδα. Δώδεκα χρόνια αργότερα ξανασυναντιούνται, όταν η Νόρα πια είναι παντρεμένη.Τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με το πεπρωμένο, την αγάπη και τις επιλογές που καθορίζουν μία ζωή.

Επηρεασμένη από τα προσωπικά τους βιώματα, η Καναδοκορεάτισσα δημιουργός ξεκινάει την αφήγησή της από την εικόνα τριών ανθρώπων που συζητούν σε ένα μπαρ. Δεν ξέρουμε ποιοι είναι, ούτε τι τους συνδέει. Δύο εξ αυτών είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές, όμως το αίνιγμα θα λυθεί πολύ αργότερα, όταν αυτή η μακρινή σκηνή θα αποκτήσει ήχο. Το πνευματικό love story της Σονγκ αρχίζει από δύο παιδιά, που πριν καταλάβουν τι σημαίνει έρωτας αναγκάζονται να χωρίσουν, για να ξαναβρεθούν μέσω ιντερνέτ ως νέοι και να χαθούν και πάλι.

Μέχρι που μετά από δώδεκα χρόνια, και αφού έχει ο καθένας έχει ακολουθήσει τη δική του πορεία, καλούνται να αντιμετωπίσουν το αναπόφευκτο της μοίρας. Τι τους ενώνει πέρα από την εμφανή τους ψυχική ταύτιση; Το παρελθόν, οι αναμνήσεις μιας αθωότητας, για τη Νόρα και η ιδέα μιας πατρίδας που έχασε για να κερδίσει μιαν άλλη, ή το Ι-γιουν, που πάντα βρίσκει τον τρόπο να ξαναφέρνει κοντά όσους έζησαν μαζί σε προηγούμενες ζωές;

Η ΖΑΡΙΑ
UN COUP DE DES
Σκηνοθεσία: Ιβάν Ατάλ.
Πρωταγωνιστούν: Ιβάν Ατάλ, Γκιγιόμ Κανέ, Μεϊγουέν.
Διάρκεια: 85 λεπτά
Ώρα έναρξης: Δευτέρα (22.45)
Τρίτη & Τετάρτη (22.15)

Ο Ματιέ (Ιβάν Ατάλ) χρωστάει τα πάντα στον φίλο του Βανσάν (Γκιγιόμ Κανέ): το σπίτι του, τη δουλειά του, ακόμα και την ίδια του τη ζωή, αφού πριν δέκα χρόνια ο Βανσάν τον είχε σώσει από βέβαιο θάνατο. Οι δυο φίλοι είναι αχώριστοι και μαζί με τις γυναίκες τους απολαμβάνουν μια ανέμελη ζωή στη Γαλλική Ριβιέρα… Όμως, όταν ο Ματιέ ανακαλύπτει πως ο Βανσάν απατά τη γυναίκα του, η πίστη προς τον φίλο του κλονίζεται. Όταν η ερωμένη του Βανσάν βρίσκεται νεκρή, οι υποψίες κατακλύζουν τα δυο ζευγάρια συνοδευόμενες από δειλία, ψέματα και ενοχές.

Με φόντο τη φωτογενή Κυανή Ακτή, ο Ιβάν Ατάλ (Το ταλέντο) σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε ένα γεμάτο αγωνία θρίλερ με ανατροπές που πυροδοτούν μια συναρπαστική πλοκή μεταξύ δύο φαινομενικά ευτυχισμένων ζευγαριών, που έρχονται ξαφνικά αντιμέτωποι με την τραγωδία. Ζητήματα καταπιεσμένης ζήλιας, προδοσίας, ενοχής και δειλίας έρχονται στην επιφάνεια με όχημα τους αμφίσημους χαρακτήρες της ιστορίας που μαζί με τον Ιβάν Ατάλ ερμηνεύουν επίσης οι Μεϊγουέν, Γκιγιόμ Κανέ και Μαρί-Ζοζέ Κροζ.

Cine Αελλώ

Ελ. Βενιζέλου 12 – Ραφήνα
Τηλ.: 2294023420

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.