Τι δεν πρέπει να φοράς στο αυτοκίνητο το καλοκαίρι – Γιατί κινδυνεύεις να σε σταματήσει η Τροχαία

Ορισμένα καλοκαιρινά αξεσουάρ μπορεί να φαίνονται αθώα στα μάτια των οδηγών, αλλά για την Τροχαία μπορούν να αποτελέσουν λόγο για να σταματήσουν το όχημα για έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, η αστυνομία εντείνει τους ελέγχους για να διασφαλίσει την ασφάλεια των οδηγών και των άλλων χρηστών του δρόμου, σε μια περίοδο όπου η κυκλοφορία κορυφώνεται λόγω των διακοπών.

Αν και για τις αρχές κανένα όχημα δεν είναι υπεράνω υποψίας, υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που κάνουν μερικά αυτοκίνητα να ξεχωρίζουν στα μάτια της Τροχαίας. Αυτά μπορεί να σχετίζονται με το μοντέλο του αυτοκινήτου, καθώς είναι συνηθισμένο οι αρμόδιες αρχές να σταματούν συχνότερα τα πιο σπορ μοντέλα ή εκείνα με ακρωνύμια που έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα στο παρελθόν, όπως GTI ή 16V. Επίσης, το χρώμα είναι ένα ακόμα στοιχείο που τραβά την προσοχή, με το κίτρινο, το κόκκινο και το μαύρο να ξεχωρίζουν.

Ωστόσο, ακόμα μεγαλύτερη σημασία από τα παραπάνω έχει η συμπεριφορά του οδηγού και αρκετές φορές αυτά που φοράει. Φυσικά, δεν αναφερόμαστε τόσο στα ρούχα του, αλλά κυρίως στα αξεσουάρ, όπως τα γυαλιά ηλίου. Ενώ είναι απαραίτητα για την προστασία από τον ήλιο, η χρήση τους σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή τη νύχτα μπορεί να θεωρηθεί ύποπτη και να οδηγήσει σε έλεγχο.

Πάντως εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο ελληνικός Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας δεν προβλέπει κάποια απαγόρευση της χρήσης τους ακόμα και τη νύχτα, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες όπου οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο.

Ένα άλλο αξεσουάρ που μπορεί να τραβήξει την προσοχή της Τροχαίας είναι το καπέλο. Αν και μπορεί να προστατεύει από τον ήλιο, η χρήση του μέσα στο αυτοκίνητο θεωρείται ασυνήθιστη και μπορεί να προκαλέσει υποψίες.

Κι αυτό γιατί το καπέλο χρησιμοποιείται πολλές φορές με σκοπό να κρύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας, με συνέπεια να δημιουργεί τη λάθος εντύπωση, ειδικά αν το έχει επιλέξει ο προστατευμένος, ούτως ή άλλως, οδηγός ενός αυτοκινήτου.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι τροχονόμοι είναι εκπαιδευμένοι να εντοπίζουν ασυνήθιστες συμπεριφορές και εμφανίσεις που μπορεί να υποδηλώνουν παραβάσεις. Επομένως, είναι καλό να είμαστε προσεκτικοί με τις επιλογές μας κατά την οδήγηση, ειδικά το καλοκαίρι.

carandmotor.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.