Μαραθώνας: Ξενυχτούν στο Καλέντζι με τον φόβο του πλιάτσικου! (βίντεο)

Σε μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία στις πυρόπληκτες περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής καθώς οι κάτοικοι δε μπορούν να ησυχάσουν από το ανελέητο πλιάτσικο το οποίο κάνουν κυρίως Ρομά.

Ο δημοσιογράφος Άρης Λάμπος έκανε αυτοψία στο Μαραθώνα και τη Νέα Πεντέλη όπου οι πυρόπληκτοι κομούνται με βάρδιες για να αποτρέψουν τους επιτήδειους που προσπαθούν να αρπάξουν ό,τι σώθηκε από τη φωτιά.

Στην κάμερα του STAR ο κύριος Γιώργος που μένει στον Μαραθώνα. Το σπίτι του σώθηκε παρά τρίχα ο κίνδυνος όμως δεν έχει περάσει καθώς τα βράδια δεν κλείνει μάτι από τον φόβο του πλιάτσικου.

2 συλλήψεις και 18 προσαγωγές για πλιάτσικο στις πυρόπληκτες περιοχές

Το STAR κατέγραψε τα περιπολικά στην είσοδο του Μαραθώνα. Η αστυνομία είναι επί ποδός για το πλιάτσικο. Χθες συνελήφθησαν δυο Ρομά οι οποίοι περιφέρονταν στην περιοχή και είχαν μαζί τους εργαλεία που χρησιμοποιούνται σε διαρρήξεις όπως σκεπάρνι κατσαβίδι ξύλα και αναλογικό ασύρματο. Στην ευρύτερη περιοχή έχουν γίνει 18 προσαγωγές υπόπτων.

Μαραθώνας: Βραδινές περιπολίες με τζιπάκια και αγροτικά για το πλιάτσικο

Στο Καλέντζι Μαραθώνα οι κάτοικοι είναι σε αυξημένη επιφυλακή. Μετά τη δύση του ηλίου κάνουν περιπολίες με αυτό το τζιπάκι προκειμένου να αποτρέψουν πιθανές κλοπές και πλιάτσικο στα καμένα.

Στα καμένα της Πεντέλης μάντρες έχουν ανοίγματα από τους πυροσβέστες που μπήκαν για να σώσουν τα σπίτια. Αυτά εκμεταλλεύονται οι επιτήδειοι.

Οι δυνάμεις της ΟΠΚΕ σταματούν στην Πεντέλη διερχόμενα αυτοκίνητα και δίκυκλα και πραγματοποιούν ελέγχους σε πορτ μπαγκάζ και τσάντες, όμως το βράδυ η κατάσταση πάλι ξεφεύγει λένε οι κάτοικοι.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.