Φωτιά στην Αν. Αττική: Ξεπερνούν τις 150 μέχρι τώρα οι αξιώσεις για ασφαλιστικές αποζημιώσεις

Με την πρώτη φάση των αυτοψιών να έχει διενεργηθεί από τις αρμόδιες αρχές τις προηγούμενες μέρες έχουν ελεγχθεί 277 κτίρια με 146 κατοικίες να χαρακτηρίζονται ως κόκκινες και κίτρινες στους δήμους που επλήγησαν από τις φωτιές μετά τις 11 Αυγούστου.

Ταυτόχρονα σύμφωνα με πληροφορίες από την ασφαλιστική αγορά, που ξεκίνησε άμεσα τις διαδικασίες καταγραφής για να προχωρήσουν άμεσα οι αποζημιώσεις, οι αξιώσεις για ασφαλισμένα κτίσματα φαίνεται πως ξεπερνούν ήδη τις 150.

της Βίκυς Γερασίμου

Με δεδομένο ότι στις εν λόγω περιοχές είναι ασφαλισμένο πάνω από το 20% των κατοικιών και καθώς οι έλεγχοι συνεχίζονται αναμένεται τις επόμενες μέρες ενδεχομένως να αυξηθεί ο αριθμός των συνολικών κτιρίων που θα έχουν ζημιές.

Μέχρι στιγμής με βάση την τελευταία ενημέρωση μέχρι και τις 19/8 ως ακατάλληλες προς χρήση και κατεδαφιστέες («κόκκινες») βρέθηκαν 55 κατοικίες και προσωρινά ακατάλληλες προς χρήση που απαιτούν επισκευαστικές εργασίες («κίτρινες») 91 αντίστοιχα.

Οι αυτοψίες των κλιμακίων της ΓΔΑΕΦΚ έγιναν στους δήμους Βριλησσίων, Διονύσου, Μαραθώνα, Μεγαρέων, Παλλήνης, Πεντέλης, Ραφήνας – Πικερμίου, Χαλανδρίου και Ωρωπού και από τα 277 κτίσματα που έγιναν αυτοψίες τα 242 ήταν σπίτια, τα 28 αποθήκες, τα 4 επαγγελματικοί χώροι και 3 δημόσια κτίρια.

insurancedaily.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.