Διευκρινήσεις από τον Δήμο Μαραθώνα για το τι ακριβώς ισχύει με τις συνεδριάσεις του Σ.Τ.Ο και τι επί του πεδίου

Με αφορμή αχαρακτήριστο σχόλιο σε ανάρτηση για τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι είναι πραγματικά λυπηρό να επιδεικνύουν τέτοια επικίνδυνη άγνοια αιρετά πρόσωπα της μείζονος αντιπολίτευσης και μάλιστα σ’ ένα ζήτημα απολύτως σχετικό με την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά στον τόπο μας.

Προς ενημέρωση όλων, λοιπόν, τα εξής:

1 Το Σ.Τ.Ο. είναι επίσημο όργανο με ευρύτατη, υποχρεωτική συμμετοχή πάρα πολλών θεσμικών φορέων και συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα με αναγκαστική τήρηση πρακτικών κ.λπ.
Οπότε σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν ή και θα έπρεπε να συνεδριάσει επί του πεδίου, κατά τη διάρκεια μιας πυρκαγιάς ή άλλης έκτακτης ανάγκης!
Κάτι τέτοιο θα ήταν παράλογο και επικίνδυνο την ώρα που μαίνεται μια φωτιά.

Επί του πεδίου γίνεται η λεγόμενη σύγκληση “Στοιχείου Διοίκησης” (Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Δήμαρχος ή και Αντιδήμαρχοι, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Αστυνομία, εφόσον οι περιστάσεις το απαιτούν, Λιμενικό ή Ένοπλες Δυνάμεις κ.λπ.).

Στην πρόσφατη πυρκαγιά αυτό συνέβη από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσής της και συνεχίστηκε μέχρι να κατασταλεί και η τελευταία αναζωπύρωσή της, προκειμένου να παρέχεται αδιάκοπη και έγκυρη ενημέρωση σε όλους τους αρμόδιους φορείς (Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχης, Περιφέρεια, Πολιτική Προστασία κ.λπ.)

2 Παρότι η πανδημία έχει λήξει καιρό τώρα, καλό και λογικό είναι, ακόμη και σήμερα, κάποια στοιχειώδη μέτρα προστασίας να λαμβάνονται όταν υπάρχουν κρούσματα Covid-19 σε κλειστό χώρο εργασίας.

Τέτοια κρούσματα, αρκετά μάλιστα, τυχαίνει να έχουν παρουσιαστεί τον τελευταίο καιρό μεταξύ αιρετών και εργαζομένων στο Δήμο Μαραθώνος. Η συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο. έγινε -και- γι’ αυτόν το λόγο, σε υπαίθριο δημοτικό χώρο.

Και πάλι, μια απλή ερώτηση θα ήταν αρκετή για να αποφευχθεί τέτοια διαδικτυακή αυτοαναίρεση, αλλά, δυστυχώς, ούτε αυτή έγινε.

Τα συμπεράσματα είναι δικά σας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.