Νέα Μάκρη: Γκαζάκια και σκουπίδια δίπλα στο δάσος! (βίντεο)

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που καταγράφηκαν στη Νέα Μάκρη, λίγες ημέρες μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε περιοχές της Πεντέλης, όπως κατέγραψε η αυτοψία της εκπομπής «Συνδέσεις». Παρά το πρόσφατο τραγικό συμβάν, κάποιοι κάτοικοι συνεχίζουν να αδιαφορούν για τον κίνδυνο, δημιουργώντας αυτοσχέδιους σκουπιδότοπους με ξηρά χόρτα, σκουπίδια, πλαστικά μπουκάλια και άλλα εύφλεκτα υλικά.

«Η κατάσταση είναι αποκαλυπτική και αποκαρδιωτική. Μόλις δεκατρείς ημέρες μετά τη μεγάλη φωτιά, βλέπουμε εδώ ξερόκλαδα, πλαστικά μπουκάλια με λάδια και βενζίνες, καθώς και άλλα σκουπίδια που έχουν συγκεντρωθεί. Αυτά τα υλικά μπορούν εύκολα να λειτουργήσουν ως προσάναμμα για μια νέα φωτιά», δήλωσε ο ρεπόρτερ Κώστας Στάμου από τον οικισμό Βυθινία, όπου ταακαθάριστα οικόπεδα είναι αρκετά.

«Αυτό εδώ που βλέπετε με μία σπίθα, με μία φλόγα, μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο προσάναμμα να ξεκινήσει μία φωτιά και να ανέβει πάνω στο βουνό» ανέφερε την ώρα που η κάμερα του EΡΤΝews κατέγραφε εικόνες απαράδεκτες εντοπίζοντας ανάμεσα στα ξερά κλαδιά και ένα πεταμένο φιαλίδιο από βουτάνιο.

«Κάποιος θεώρησε σωστό να το πετάξει σε αυτόν τον αυτοσχέδιο σκουπιδότοπο, προσθέτοντας επιπλέον κίνδυνο σε μια ήδη επικίνδυνη κατάσταση», πρόσθεσε ο ρεπόρτερ επισημαίνοντας ότι «αν ξεκινήσει από εδώ μια φωτιά, θα πάει κατευθείαν στο δάσος και από εκεί και πέρα κανείς δεν ξέρει πού θα σταματήσει».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.