Ξέσπασμα διάσημης Βρετανίδας influencer: «Δεν θα ξαναπατήσω στη Μύκονο» (βίντεο)

«Η Μύκονος, πιστεύω, έχει ένα πρόβλημα», λέει η 63χρονη σόλο ταξιδιώτισσα, συγγραφέας, vlogger και influencer Christina Ford, περιγράφοντας τις εμπειρίες της στο ελληνικό νησί, οι οποίες την οδήγησαν να ορκιστεί ότι δεν θα επιστρέψει ποτέ.

Μία από αυτές τις εμπειρίες ήταν όταν της παραδόθηκε ένας «παραφουσκωμένος» λογαριασμός ξενοδοχείου, με το προσωπικό να την πιέζει να πληρώσει επιπλέον φιλοδωρήματα, πέρα από αυτά που είχε ήδη καταβάλει.

Η Χριστίνα, που ζει στο Λονδίνο, αφηγείται την ιστορία σε ένα βίντεο στο TikTok, λέγοντας στους θεατές: «Αυτό είναι τρελό. Μύκονος, δεν ξέρω τι στο διάολο σας συμβαίνει».

Η σόλο ταξιδιώτισσα περιγράφει πώς έλαβε τον λογαριασμό του ξενοδοχείου της κατά το check out, ο οποίος περιλάμβανε το κόστος διαμονής, φόρους, κρατικούς φόρους, την τιμή για το φαγητό που είχε παραγγείλει στην πισίνα, συν τους φόρους, καθώς και ένα φιλοδώρημα για αυτό.

Συνεχίζει: «Βάζω την πιστωτική μου κάρτα και με περιμένουν, δύο άνθρωποι στέκονται από πάνω μου. Λέω, “Τι είναι αυτό;” Μου λένε, “Α, είναι για να αφήσεις φιλοδώρημα”».

Η Χριστίνα συνεχίζει στο βίντεο: «Αυτή η επιμονή για φιλοδωρήματα έχει ξεφύγει. Έχει ζητηθεί ποτέ από κάποιον να αφήσει φιλοδώρημα για το κόστος του δωματίου του και για τα φιλοδωρήματα που έχει ήδη δώσει; Μύκονος, έχεις τρελαθεί τελείως».

Η ταξιδιώτισσα δήλωσε στη MailOnline ότι έμεινε στο ξενοδοχείο για τρεις νύχτες, με τιμή δωματίου περίπου 700 ευρώ (593,77 λίρες / 777 δολάρια). Αν και της άρεσε πολύ το ξενοδοχείο, λέει ότι έμεινε «απίστευτα σοκαρισμένη» από το αίτημα για φιλοδώρημα και δεν το πλήρωσε.

Η Χριστίνα λέει: «Σε όλα τα χρόνια που ταξιδεύω, δεν είχα δει ποτέ κάτι τέτοιο. Πιστεύω επίσης ότι αν ήμουν Ελληνίδα και όχι Καναδή – που συχνά με μπερδεύουν με Αμερικανίδα – δεν θα μου ζητούσαν φιλοδώρημα».

Ως πρώην σερβιτόρα, η Χριστίνα λέει ότι είναι «γενναιόδωρη στο φιλοδώρημα, αν η εξυπηρέτηση είναι καλή», αλλά «πραγματικά δυσανασχετεί όταν ένα τεράστιο ποσό προστίθεται στον λογαριασμό σου, αναγκάζοντάς σε να κάνεις τη δύσκολη προσπάθεια να το αφαιρέσεις ή να το μειώσεις».

Ο εφιάλτης της στη Μύκονο δεν τελείωσε εκεί.

Σε ένα άλλο βίντεο στο TikTok, η Χριστίνα προειδοποιεί τους σόλο ταξιδιώτες να αποφύγουν το ελληνικό νησί λόγω των αρνητικών εμπειριών που είχε σε διάφορα μπαρ.

Στο βίντεο, θυμάται ότι προσπάθησε να πάρει ένα ποτό σε ένα μπαρ για να παρακολουθήσει το ηλιοβασίλεμα. Εξηγεί ότι, καθώς βρισκόταν καθ’ οδόν για να συναντήσει φίλους, ήθελε μόνο ένα ποτό. Η Χριστίνα λέει ότι το πρώτο μπαρ που δοκίμασε ήταν περίπου «κατά το ένα τρίτο γεμάτο» με «πολλές άδειες θέσεις», αλλά το προσωπικό της είπε ότι υπήρχε ελάχιστη παραγγελία 100 ευρώ (84 λίρες / 109 δολάρια).

Σε ένα δεύτερο μπαρ, το οποίο ήταν σχεδόν «εντελώς άδειο», της είπαν ότι χρειαζόταν κράτηση και την ρώτησαν αν ήταν μόνη της ταξιδιώτισσα πριν την διώξουν.

Στο βίντεο, η Χριστίνα περιγράφει την εμπειρία ως «διάκριση» και λέει ότι μπόρεσε να βρει τραπέζι μόνο στο τέταρτο μέρος που δοκίμασε.

Ξεχωριστά, λέει στη MailOnline ότι το ελληνικό νησί ήταν η χειρότερη εμπειρία της ως σόλο ταξιδιώτισσα, εξηγώντας: «Η Μύκονος, στην προφανή απελπισία της να βγάλει λεφτά, κάνει διακρίσεις, πιστεύω, σε βάρος των σόλο ταξιδιωτών. Δεν ήταν πρόθυμοι να βάλουν ένα άτομο σε τραπέζι για δύο, ακόμη και αν το μέρος ήταν άδειο».

Τα βίντεο της Χριστίνας σχολιάστηκαν από ορισμένα «τρολ», τα οποία την προσφώνησαν ως «Μεσήλικη Κάρεν (κατίνα)». Ωστόσο, η ίδια δηλώνει στη MailOnline: «Εκείνα τα τρολ που μου έλεγαν “γύρνα πίσω στο Τέξας, Karen” ήταν λιγότερα από τους ανθρώπους που είχαν παρόμοιες εμπειρίες και ήταν πολύ χαρούμενοι να τις μοιραστούν».

«Αυτό που έκανε το νησί αρχικά δημοφιλές έχει σιγά σιγά αντικατασταθεί από τις υπερβολικές τιμές. Έχω την πολυτέλεια να πληρώνω για εξαιρετικό φαγητό και εξυπηρέτηση, αλλά σε κανέναν δεν αρέσει να τον κλέβουν ή να τον εκμεταλλεύονται, ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό του».

Προσθέτει στη MailOnline: «Η Ύδρα ήταν υπέροχη. Δεν υπάρχουν αυτοκίνητα, περπατάς παντού και σε υποδέχονται με χαρά».

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.