Γερμανία: Σύρος 26 ετών ο δράστης της επίθεσης – Παραδόθηκε στις Αρχές

Παραδόθηκε στην αστυνομία ο δράστης της αιματηρής επίθεσης με μαχαίρι σε φεστιβάλ στο Ζόλινγκερ της Γερμανίας κατά την οποία τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν.

Ο άνδρας που κρυβόταν σε μια αυλή, πλησίασε αιμόφυρτος τους αστυνομικούς εν μέσω καταρρακτώδους βροχής και τους ενημέρωσε «είμαι αυτός που ψάχνετε». Φαίνεται πως κρυβόταν σε μια αυλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild πρόκειται για τον Issa al H. 26 ετών από τη Συρία. Έφθασε στη Γερμανία το 2022 και ζήτησε άσυλο ενώ δεν έχει απασχολήσει έως τώρα τις αρχές.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Η τρομοκρατική οργάνωση ISIS (Ισλαμικό Κράτος) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι.

«Δράστης της επίθεσης σε μία ομάδα Χριστιανών στην πόλη Ζόλινγκεν στη Γερμανία είναι στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους και πραγματοποιήσε την επίθεση ως εκδίκηση για τους μουσουλμάνους στην Παλαιστίνη και σε κάθε μέρος», ανακοίνωσε ο ISIS.

Έρευνες σε προσφυγική δομή

Λίγες ώρες πριν παραδοθεί ο δράστης, οι αστυνομικές αρχές είχαν εισβάλει σε προσφυγική δομή στο Ζόλινγκερ και συνέλαβαν έναν 36χρονο ύποπτο, ωστόσο σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών τελικά δεν ήταν ο δράστης.

Νωρίτερα είχε συλληφθεί ένας 15χρονος στο σπίτι του, με τις αρχές να τονίζουν πως δεν είναι ο κύριος ύποπτος.

Ο εισαγγελέας Μάρκους Κάσπερς δήλωσε για τον 15χρονο: «Προς το παρόν είναι ύποπτος μόνο για παράλειψη καταγγελίας εγκλήματος». Πρόσθεσε ότι ο ύποπτος φέρεται να είχε μιλήσει με τον δράστη «λίγο πριν από το έγκλημα».

cnn.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.