Μεγάλη ζήτηση για εξοχικά σε Ραφήνα, Νέα Μάκρη και Αρτέμιδα!

Κοντινούς προορισμούς εντός Αττικής, για το νέο τους εξοχικό, αναζητούν οι Αθηναίοι και βρήκαν τη λύση σε Ραφήνα, Νέα Μάκρη και Αρτέμιδα.

Οι πολλές επιλογές δίνουν ευελιξία στους ενδιαφερομένους, ενώ ανάλογα με τη λύση που θα επιλέξουν, ένα μικρό παραθαλάσσιο εξοχικό, σε απόσταση βολής από την κύρια κατοικία τους, μπορεί να τους κοστίσει και κάτω από 100.000 ευρώ.

Ετοιμες κατοικίες σε απόσταση μικρότερη από 500 μέτρα από το κύμα διατίθενται αυτή την περίοδο από 110.000 ευρώ για μικρά διαμερίσματα έως 40 τ.μ., ενώ το κόστος πέφτει όσο απομακρυνόμαστε από την παραλία.

Στη Ραφήνα, έναν δημοφιλή προορισμό, μπορεί κάποιος να βρει διαμέρισμα 47 τ.μ. με θέα τη θάλασσα και περίπου στα 700 μέτρα από την παραλία με 107.000 ευρώ.

Στο κέντρο της Ραφήνας, σχεδόν ένα χιλιόμετρο από τη μεγάλη παραλία, διατίθεται διαμέρισμα 30 τ.μ. προς 68.000 ευρώ. Οσο ανεβαίνουν τα τετραγωνικά, ανεβαίνουν και οι τιμές, όμως με περίπου 150.000 ευρώ υπάρχουν πολλές επιλογές για έτοιμα διαμερίσματα προς πώληση, που μπορούν να φιλοξενήσουν μία 4μελή οικογένεια για τις διακοπές ή και ως μόνιμη κατοικία.

Η αγορά έτοιμου διαμερίσματος είναι η μία επιλογή, ίσως η ευκολότερη. Πολλοί επιλέγουν να χτίσουν το εξοχικό τους. Αν και το συνολικό κόστος δεν αλλάζει δραματικά, αυτό προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ευελιξία και σύμφωνα με τους μεσίτες της Ανατολικής Αττικής το σύνηθες είναι το «σταδιακό» χτίσιμο μίας κατοικίας. Ενα οικόπεδο, μία προκάτ άνετη κατασκευή και προσθήκη δωματίων, ή και ορόφων, ανάλογα με τις ανάγκες και τις οικονομικές δυνατότητες χρόνο με το χρόνο. Σε αυτή την περίπτωση, οι ειδικοί δείχνουν προς Πρωτέα, Αυλάκι, Αγιο Νικόλαο και νοτιότερα, προς Αρτέμιδα.

Οι τιμές των οικοπέδων σε Νέα Μάκρη και Ραφήνα έχουν «τσιμπήσει» -και δικαιολογημένα- μετά τη μεγάλη ανάπτυξη της περιοχής, την τελευταία δεκαετία. Το πιο συμφέρον είναι η αγορά οικοπέδου σε μια περιοχή που βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης, καθώς αν και τώρα οι τιμές είναι χαμηλότερες, η εκτίμηση των μεσιτών είναι ότι θα αυξηθούν σημαντικά τα επόμενα χρόνια. Ενα μέσο παράδειγμα που δίνουν οι ειδικοί της αγοράς είναι η Αρτέμιδα (Λούτσα), όπου με 65.000 έως 80.000 ευρώ διατίθενται αρκετά οικόπεδα, κοντά στο μισό στρέμμα, κατάλληλα για εξοχικό. Υπάρχουν φθηνότερα και ακριβότερα, ανάλογα με την έκταση και την τοποθεσία.

Για το ακίνητο, η πρώτη επιλογή για πολλούς φαίνεται να είναι και η πιο οικονομική, τα προκατασκευασμένα σπίτια. Το 2024, τα σύγχρονα υλικά και οι τεχνικές κατασκευής δίνουν πολλές δυνατότητες, ενώ σε άνεση, ενεργειακή θωράκιση και διαρρύθμιση δεν υπολείπονται από τα συμβατικά. Οι τιμές έχουν μεγάλη διακύμανση ανάλογα με το υλικό, με το ξύλο και τις μεταλλικές κατασκευές να κυριαρχούν. Μια κατοικία πλήρης και με ανθεκτικά υλικά, «με το κλειδί στο χέρι» και κατάλληλη για οικογένεια, στα 90 τ.μ., με τρία υπνοδωμάτια, κουζίνα, μπάνιο και καθιστικό, κοστίζει περίπου 900 ευρώ/τ.μ. Πολλοί επιλέγουν να αρχίσουν με ένα μικρότερο εξοχικό και να επεκταθούν στη συνέχεια. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν προσφορές για μικρότερα έτοιμα ακίνητα, που έχουν και μικρό χρόνο τοποθέτησης, από 35.000 ευρώ. Με ένα οικόπεδο από 60.000 έως 80.000 ευρώ και ένα ακίνητο από 35.000 έως 70.000 ευρώ, ανάλογα με τις ανάγκες, το όνειρο πολλών για ένα παραθαλάσσιο εξοχικό μπορεί να γίνει πραγματικότητα, αρκετά φθηνότερα από ό,τι υπολόγιζαν.

elefterostypos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.