Η θαλαμηγός που βρέθηκε στο Πόρτο Ράφτη και το ατύχημα με τον Στιβ Τζομπς

Το LADY MOURA είναι ένα Yacht με σημαία “Bahamas”. Το ολικό μήκος του είναι 105 μέτρα και το πλάτος του φτάνει στα 18.52 μέτρα.

Κατασκευαστής της θαλαμηγού είναι η Blohm & Voss GmbH από τη Γερμανία η οποία δημιούργησε το σκάφος το 1990. Το superyacht σχεδιάστηκε εξωτερικά από τον Luigi Sturchio. Διαθέτει καταλύματα για 27 άτομα σε 13 καμπίνες, ενώ το πλήρωμα αποτελείται από περίπου 60 άτομα. Διαθέτει επίσης ελικοδρόμιο, κινηματογράφο, ντίσκο με αίθουσα DJ, γυμναστήριο, γραφείο ιδιοκτήτη και ιατρικές σουίτες τόσο για τους επισκέπτες όσο και για το πλήρωμα.

Η τελική ταχύτητα της θαλαμηγού είναι 22 κόμβοι ενώ έχει χωρητικότητα 870.000 λίτρα καυσίμων. Στην παγκόσμια κατάταξη για τα μεγαλύτερα γιοτ, το superyacht, Lady Moura, κατατάσσεται στο νούμερο 75. Είναι το 4ο μεγαλύτερο γιοτ που κατασκευάστηκε από την Blohm & Voss GmbH.

Η αξία της θαλαμηγού φτάνει στα 125 εκατομμύρια δολάρια πώλησης (και συντήρησης 12 εκ. το έτος) και ιδιοκτήτης της αυτή τη στιγμή είναι ο Μεξικανός επιχειρηματίας Ricardo Salinas Pliego, που την αγόρασε από τον μεγιστάνα της Σαουδικής Αραβίας, Nasser Al-Rashid. Στο σκάφος ανά διαστήματα έχουν φιλοξενηθεί πλείστες διασημότητες όπως ο George HW Bush και η σύζυγός του.

Ο δε Pliego είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στο Μεξικό και ο 172ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 13,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Είναι ακόμη ιδρυτής και πρόεδρος της Grupo Salinas, ενός εταιρικού ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων με εστίαση στις τηλεπικοινωνίες, τα μέσα ενημέρωσης, τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και το λιανικό εμπόριο. Ο Salinas είναι επίσης πρόεδρος του ομίλου TV Azteca, ενός από τους δύο μεγαλύτερους ομίλους παραγωγής ισπανόφωνων τηλεοπτικών προγραμμάτων στον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας covid, ο Salinas εναντιώθηκε στα μέτρα περιορισμού της κυβέρνησης και στην καραντίνα, καλώντας τους εργαζόμενούς του να εργαστούν κανονικά στις εταιρείες του.

Το 2006 πλήρωσε 7,5 εκατομμύρια δολάρια πρόστιμο για απόκρυψη εσόδων στη χώρα του. Πράγμα που ωστόσο, δεν επηρέασε την επιχειρηματική του πορεία την οποία έχει συνδέσει με το εμβληματικό γιοτ, από το οποίο πολλές φορές βιντεοσκοπεί μηνύματά του προς τους ακολούθους του.

Μάλιστα, στις αρχές Αυγούστου το σκάφος ενεπλάκη σε ατύχημα με το αντίστοιχο του ιδρυτή της Apple Steve Jobs, κάτι που είχε αναρτήσει ο Pliego στο Instagram.

 

Αυτές τις μέρες το Lady Moura εθεάθη αρόδου στο Πόρτο Ράφτη, προξενώντας τον θαυμασμό ντόπιων και επισκεπτών.

Ο Μεξικανός επιχειρηματίας είχε αναρτήσει πως βρίσκεται στη Μεσόγειο.

 

Αυτή τη στιγμή το σκάφος δεν πωλείται, ούτε είναι διαθέσιμο για ενοικίαση

news247.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.