Έρευνα από τον εισαγγελέα για το χαστούκι στον γάμο

Τρία 24ωρα μετά τον πιο επεισοδιακό γάμο της χρονιάς στον Πύργο της Ηλείας, με γαμπρό να χαστουκίζει τη νύφη, επειδή εθιμοτυπικά του πάτησε το πόδι στην εκκλησία, η αστυνομία απαντά στις αιχμές στενών συγγενών του ζευγαριού για τα όσα συνέβησαν στη συνέχεια, με το όλο θέμα, να βρίσκεται ήδη στα χέρια εισαγγελέα.

Αμέσως μετά το χτύπημα του γαμπρού στη γυναίκα του, μπροστά στους ιερείς και στους καλεσμένους τους, έγινε καταγγελία τηλεφωνικά στην αστυνομία και όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, οι άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ έκαναν το καθήκον τους.

«Άμεσα αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετέβησαν στο σημείο προκειμένου να επιληφθούν του συμβάντος και να διερευνήσουν το περιστατικό, ωστόσο, κατά την άφιξή τους, κανένας από τους παρευρισκόμενους δεν κατήγγειλε περιστατικό βίας ή κάποιο άλλο αδίκημα», αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η μητέρα της νύφης καταγγέλλει πως οι αστυνομικοί που έφτασαν στην εκκλησία ήταν το λιγότερο αδιάφοροι.

«Καλούμε την αστυνομία, έρχεται. «Δεν μπορώ να επέμβω». Αν την σκότωνε, δεν θα μπορούσε να επέμβει η αστυνομία…», λέει.

Η αστυνομία από την άλλη πλευρά επισημαίνει πως το γράμμα του νόμου ακολουθήθηκε κατά γράμμα:

«Οι αστυνομικοί παρέμειναν στο σημείο και με τη λήξη της εκδήλωσης οδήγησαν το ζεύγος στην τοπική αστυνομική Αρχή. Ακολούθησε επικοινωνία με τον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος παρήγγειλε τη συλλογή προανακριτικού υλικού από το αρμόδιο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας. Το σχετικό υλικό υποβλήθηκε στην Εισαγγελική Αρχή προκειμένου να διακριβωθεί το ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινης πράξης».

«Τα περιστατικά βίας μεταξύ του γαμπρού και της νύφης υπήρχαν πάλι πριν 2-3 χρόνια, τα παραβλέψανε όλα. Αποφασίσανε να κάνουν το παιδάκι να παντρευτούνε», είπε η μητέρα της νύφης.

Όπως τονίζει η αστυνομία, αμέσως μετά τον γάμο και τη βάπτιση του παιδιού, το ζευγάρι οδηγήθηκε σε τμήμα. Στη συνέχεια οι νεόνυμφοι πήγαν στο κέντρο που είχαν κλείσει για τη γαμήλια δεξίωση.

«Εμένα δεν με χαστούκισε, εγώ πήγα και στην αστυνομία μετά και είπα τι έγινε. Με έσπρωξε στον ώμο για να φύγει, εγώ με τον άντρα μου τα λύσαμε», είπε η νύφη.

Όλα αυτά πάντως την ώρα που οι μαρτυρίες για το παρελθόν του ζευγαριού, δείχνουν πως η σχέση τους, δοκιμαζόταν έντονα τα τελευταία χρόνια με μηνήσεις για σοβαρά επεισόδια.

Ο γαμπρός τηρεί μετά το επεισόδιο σιγή ιχθύος και όπως φαίνεται περιμένει να καταλαγιάσει ο θόρυβος που προκάλεσε η πράξη του.

Η νύφη από την πλευρά της, δημοσίευσε χθες σε διαδικτυακό της λογαριασμό, φωτογραφία, με την ίδια να είναι χαμογελαστή δίπλα στον σύζυγό της, στο ίδιο τραπέζι με συγγενείς τους. Οικογενειακά γράφει πάνω από την εικόνα.

Λίγα χρόνια πριν, η ανάρτησή της, μετά από σοβαρό επεισόδιο με τον άντρα που τελικά παντρεύτηκε, μαρτυρούσε τον θυμό της.

Μετά τον γάμο, η νύφη είχε προσπαθήσει να ρίξει τους τόνους και να διαψεύσει όλους εκείνους που περιέγραφαν τις εικόνες ντροπής στην εκκλησία.

«Στο ‘η δε γυνή ίνα φοβήται τον άνδρα’ του πάτησα το πόδι. Ο σύζυγος έβγαλε τα στέφανα, με έσπρωξε στον ώμο, προκειμένου να περάσει να φύγει από το μυστήριο. Μέχρι να γυρίσω να δω τι είχε συμβεί, άκουσα κάτι φωνές και ο σύζυγος ξαναέμπαινε μέσα. Από εκεί και πέρα εμείς προχωρήσαμε τον γάμο, οι υπόλοιποι έμειναν όλοι έξω», είπε η νύφη.

Για τη μητέρα της, αυτός ο γάμος δεν έπρεπε να γίνει, μετά τα αλλεπάλληλα σκηνικά βίας.

«Μπήκε να συνεχίσει τον γάμο, της λέω ‘θα το κάνεις αυτό το πράγμα’ και μου λέει ‘ναι’. Μπήκε μόνη της, με κλειστές τις πόρτες και ήρθε η αστυνομία και μου λένε ‘είναι ανήλικη, αφήστε την’».

Η όλη υπόθεση βρίσκεται στα χέρια εισαγγελέα, με τη σχετική έρευνα να εξελίσσεται.

«Η αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας αποτελεί προτεραιότητα για την Ελληνική Αστυνομία. Στο πλαίσιο αυτό, κάθε περιστατικό αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα, ώστε να διασφαλίζεται η προστασία των θυμάτων», αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Κατάθεση στην αστυνομία, έχουν δώσει και ορισμένοι από τους αυτόπτες μάρτυρες στην εκκλησία.

«Και ο ένας φταίει και ο άλλος φταίει για μένα. Αφού την είχε προειδοποιήσει ότι ήθελε να του πατήσει το πόδι, αυτή επέμενε παρατεταμένα να του πατάει το πόδι», είπε ο DJ του γάμου.

Οι συγγενείς και οι φίλοι των νεόνυμφων περιμένουν να δουν αν τα άσχημα θα μείνουν στο παρελθόν ή αν στο μέλλον θα ακολουθήσουν ακόμα χειρότερες καταστάσεις, που όλοι απεύχονται.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.