Αναφορά στην Εισαγγελία για την απόπειρα δηλητηρίασης δεσποζόμενου ζώου σε οικία υπό την πίεση έξωσης

Αναφορά στην Εισαγγελία Ζώων κατέθεσε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) για την απόπειρα δηλητηρίασης δεσποζόμενου σκύλου στην Πετρούπολη, κατά την διάρκεια διαδικασίας έξωσης οικογένειας από την κατοικία τους μετά από πλειστηριασμό λόγω χρεών.

Όπως καταγγέλλει η νομική εκπρόσωπος της οικογένειας, συγκεκριμένα πρόσωπα χορήγησαν μυοκτόνο σκεύασμα (ποντικοφάρμακο) στο ζώο προκειμένου να εισέλθουν στο χώρο.

Το γεγονός, σύμφωνα πάντα με τους καταγγέλλοντες επιβεβαιώνει και κτηνίατρος ο οποίος επελήφθει του περιστατικού.

Ακολούθησε και δεύτερη προσπάθεια εξουδετέρωσης του σκύλου αυτή τη φορά με υπνωτικά σκευάσματα.

Η Ομοσπονδία μας σε συνέχεια επικοινωνίας με τους ιδιοκτήτες του σκύλου και την δικηγόρο της κα Κατερίνα Φραγκάκη, εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την απόπειρα δολοφονίας ενός αθώου πλάσματος και την στήριξη της προς την οικογένεια, η οποία βιώνει τον εφιάλτη των εξώσεων, όπως δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας .

Σημειώνεται ότι οι ιδιοκτήτες του ζώου έχουν υποβάλλει δύο μηνύσεις στο ΑΤ Πετρούπολης ( 1 Απριλίου και 15 Μαΐου ) κατά συγκεκριμένων προσώπων τα οποία και κατονομάζουν χωρίς να έχουν ακόμα καμία ενημέρωση για την έκβασή τους.

Η Ομοσπονδία μας μετά από επικοινωνία με τον δήμαρχο Πετρούπολης κ. Ευάγγελο Σίμο, τον ευχαριστεί για το ενδιαφέρον και την ευαισθησία του για τα ζώα αλλά και την συμπαράσταση στο δράμα της οικογενείας.

Η ΠΦΠΟ δεσμεύεται πως θα πράξει τα δέοντα από την πλευρά της για την διαλεύκανση της εγκληματικής αυτής υπόθεσης.

ΑΝΑΦΟΡΑ

Της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) που εδρεύει στο Ηράκλειο της Κρήτης, με αριθμό καταχώρισης στο ΕΜΖΣ: 5027, νομίμως εκπροσωπουμένης

ΕΝΩΠΙΟΝ Της κ. Εισαγγελέως Προστασίας Ζώων Πλημμελειοδικών Αθηνών

Η Ομοσπονδία μας έλαβε γνώση δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου που αφορούν περιστατικό κακοποίησης δεσποζόμενου συντροφιάς.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στην Πετρούπολη Αττικής προκειμένου να ασκηθεί ψυχολογική πίεση σε οικογένεια που αρνείτο να εγκαταλείψει την οικία της, άγνωστο έως τώρα πρόσωπο φέρεται να χορήγησε αφενός δηλητήριο (ποντικοφάρμακο) και εν συνεχεία αναισθητικό φάρμακο στο ιδιόκτητο ζώο που βρισκόταν στον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού.

Προφανώς άτομο που είχε δυνατότητα πρόσβασης στην αυλή της οικίας και έλκει συγκεκριμένα συμφέροντα από την αποχώρηση των μελών της οικογένειας από το σπίτι, προσπάθησε να δηλητηριάσει το δεσποζόμενο ζώο συντροφιάς το οποίο μάλιστα είναι μεγάλης ηλικίας και κινδύνευσε σοβαρά.
Είναι δεδομένο δε πως αν δεν είχε επιτευχθεί η έγκαιρη μεταφορά του σε κτηνίατρο το σκυλί θα είχε αποβιώσει.

Είναι σαφής η βούληση του Νομοθέτη όπως αποτυπώνεται στον Νόμο 4830/2021, ως προς την κατεύθυνση της αυστηρής ποινικής μεταχείρισης τέτοιων μορφών κακοποίησης που πλέον έχουν λάβει χαρακτήρα κακουργηματικών πράξεων.
Επιπλέον είναι επιστημονικά αλλά και νομολογιακά κατοχυρωμένο πως οι πράξεις βίας κατά ζώων συνδέονται άρρηκτα με τις πράξεις βίας κατά ανθρώπων και ιδιαίτερα με τα εγκλήματα κατά παιδιών.

Εκ της θέσεως μας και λόγω του γεγονότος ότι πλέον παρατηρείται πως ακόμα και ένα δεσποζόμενο ζώο – εντός των ορίων ασφαλείας του οικείου περιβάλλοντός του – δύναται να κινδυνεύσει να κακοποιηθεί φρικτά και να θανατωθεί ακόμα, αναφερόμαστε σε Εσάς

Έχοντας την πεποίθηση ότι θα καταβληθούν εκ μέρους των αρμοδίων Αρχών άοκνες προσπάθειες εντοπισμού του δράστη προκειμένου να αποδοθεί το Δίκαιο.
Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Η Πρόεδρος
Αννα Τοσουνογλου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.