Διάσημος σεφ του Youtube κρίθηκε ένοχος αφού σκότωσε και διαμέλισε το θύμα του

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε δικαστήριο της Ταϊλάνδης στον διάσημο σεφ του YouTube Daniel Sancho Bronchalo για τη στυγερή δολοφονία του Edwin Arrieta Arteaga, ενός 44χρονου πλαστικού χειρουργού από την Κολομβία.

Σύμφωνα με τον Guardian, o Daniel Sancho Bronchalo, γιος του γνωστού ηθοποιού Rodolfo Sancho, κρίθηκε ένοχος για τον προμελετημένο, όπως χαρακτηρίστηκε, φόνο του Edwin Arrieta Arteaga, στο νησί Koh Pha-ngan, της Ταϊλάνδης, τον Αύγουστο του 2023.

Το αποτρόπαιο έγκλημα συνέβη κατά τη διάρκεια των διακοπών των δύο ανδρών, με τον 30χρονο Sancho να ισχυρίζεται πως όλα έγιναν έπειτα από έναν καβγά που ξέσπασε μεταξύ τους, όταν ο Arrieta φέρεται να τον παρενόχλησε σεξουαλικά. Η υπόθεση συγκλόνισε την Ισπανία καθώς ο δράστης όχι μόνο σκότωσε τον 44χρονο γιατρό αλλά διαμέλισε και τη σορό του.

Ο Daniel Sancho Bronchalo

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ο Sancho υποστήριξε ότι εν μέσω της συμπλόκής, ο Arrieta χτύπησε το κεφάλι του στην μπανιέρα και έχασε τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα να πεθάνει. Ο 30χρονος σεφ του YouTube παραδέχτηκε ότι διαμέλισε το σώμα του θύματός του και ξεφορτώθηκε τα μέλη του, τα οποία τοποθέτησε σε πλαστικές σακούλες, και έπειτα τα διασκόρπισεστη στεριά και τη θάλασσα στο Koh Phangan.

Το δικαστήριο της επαρχίας Koh Samui επέβαλε αρχικά στον Sancho την θανατική ποινή αλλά μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη λόγω της πρόθεσης του 30χρονου να συνεργαστεί με τις Αρχές.

Η Bussakorn Kaewleeled, δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, δήλωσε ότι η οικογένεια είναι ικανοποιημένη με την απόφαση, καθώς ο δράστης θα παραμείνει στη φυλακή ισόβια και θα καταβληθεί κάποια οικονομική αποζημίωση. “Ο κατηγορούμενος είναι στεναχωρημένος, αλλά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την απώλεια του θανόντα”, δήλωσε η δικηγόρος στους δημοσιογράφους.

Παρόλο που η θανατική ποινή παραμένει σε ισχύ στην Ταϊλάνδη για ορισμένα εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένου του προμελετημένου φόνου, οι εκτελέσεις είναι σπάνιες με την τελευταία να έχει πραγματοποιηθεί το 2018. Η οικογένεια του Arrieta είχε δηλώσει πριν την ετυμηγορία ότι προτιμούσε την ισόβια κάθειρξη για τον δράστη.

news247.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.