Δεκατέσσερις νεκροί, δεκάδες τραυματίες σε φριχτό τροχαίο στο Μάλι – Συγκρούστηκαν λεωφορείο με φορτηγό

Λεωφορείο και φορτηγό συγκρούστηκαν χθες Πέμπτη στο κεντρικό Μάλι με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 14 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 29, οι εννιά από τους οποίους νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών του κράτους της Αφρικής.

Διεξάγεται έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος

Το δυστύχημα, που έγινε περί τις 06:00 (τοπική ώρα· 09:00 ώρα Ελλάδας) στην εθνική οδό 6, κοντά στη Φανά, προκάλεσε επίσης μεγάλες υλικές ζημιές, σύμφωνα με το υπουργείο.

Το λεωφορείο είχε μόλις αναχωρήσει από τη Φανά για την πρωτεύουσα Μπαμάκο και το φορτηγό κινείτο προς την αντίθετη κατεύθυνση, πρόσθεσε η ίδια πηγή, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Όλα τα θύματα διακομίστηκαν σε κέντρο υγείας στη Φανά.

Διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος, πάντα σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών του στρατιωτικού καθεστώτος.

Τα τροχαία δυστυχήματα είναι συχνά στο Μαλί· αποδίδονται γενικά στην άσχημη κατάσταση των δρόμων και των οχημάτων ή σε ανθρώπινα λάθη.

Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν τον Ιούλιο σε σύγκρουση δυο λεωφορείων. Και αυτό το δυστύχημα έγινε στο κεντρικό τμήμα της χώρας του Σαχέλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.