Καιρός: Βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι στην Αττική (χάρτες)

2η ημέρα αστάθειας θα είναι η Παρασκευή 30/08, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, στο Βόρειο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Τα φαινόμενα στα ορεινά ηπειρωτικά ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Συνιστάται προσοχή σε ακτές και παραλίες λόγω της πιθανότητας εκδήλωσης «μπουρινιών» κυρίως στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο.

Στην Αττική βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα ενώ στο νομό Θεσσαλονίκης φαινόμενα αναμένονται από το μεσημέρι έως και αργά το βράδυ. Σχετική εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται αργά το βράδυ στο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά και στο Βόρειο Αιγαίο. Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται το απόγευμα και τις πρώτες βραδινές ώρες της Παρασκευής 30/08.

Χάρτης 1. Ο υετός που αναμένεται το απόγευμα (15:00 – 18:00) της Παρασκευής 30/08

Χάρτης 2. Ο υετός που αναμένεται τις πρώτες βραδινές ώρες (18:00 – 21:00) της Παρασκευής 30/08

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30-33 °C στα ηπειρωτικά και τους 29-32 °C στις νησιωτικές περιοχές ενώ οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 4-5 μποφόρ. Σημειώνεται εδώ ότι κατά τις ώρες εκδήλωσης καταιγίδων οι άνεμοι θα συνοδεύονται πιθανώς από ισχυρές ριπές.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.