Μυστήριο με τους Τούρκους που συνελήφθησαν – Όπλα, πολυτελές ΙΧ και σπίτι στη Βούλα!

Μυστήριο καλύπτει τη σύλληψη δύο Τούρκων στον Άγιο Δημήτριο, καθώς ο οπλισμός που είχαν στην κατοχή τους προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό στις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. σε σχέση με τη δραστηριότητά τους στην Αθήνα.

Ο 43χρονος και ο 45χρονος εντοπίστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης (29/8), στις 17:00, μετά από έλεγχο αστυνομικών του Α.Τ. Αγίου Δημητρίου στο πολυτελές λευκό αυτοκίνητο (μάρκας Mercedes με γερμανικές πινακίδες), στο οποίο επέβαιναν. Οι δύο Τούρκοι συνελήφθησαν αποκλειστικά για το νόμο περί όπλων, ωστόσο, η Ασφάλεια προσπαθεί να ξεψαχνίσει το προφίλ τους.

O 45χρονος οδηγός δεν είναι σεσημασμένος και κατοικεί σε δρόμο με ακριβά σπίτια στη Βούλα. Κυκλοφορούσε με το λευκό Mercedes με τις γερμανικές πινακίδες και κατά τον αιφνιδιαστικό έλεγχο που του έγινε προχθές βρέθηκαν δίπλα του ένας σουγιάς και 3.500 ευρώ σε μετρητά. Κατόπιν εισαγγελικής εντολής έλαβε χώρα έρευνα στο σπίτι του στη Βούλα, ωστόσο, δεν βρέθηκε κάτι παράνομο.

Ο 43χρονος συνοδηγός του αυτοκινήτου είχε συλληφθεί στο παρελθόν για ναρκωτικά. Κατά τη σύλληψή του είχε μαζί του δύο πιστόλια Glock και τρεις γεμιστήρες με 45 σφαίρες. Στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του στη Δάφνη βρέθηκαν και άλλα όπλα: Ένα πιστόλι Makarov, δύο πιστόλια Glock, όπως και 37 σφαίρες.

Λόγω του οπλοστασίου που βρέθηκε την έρευνα ανέλαβε τελικά το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής. Προς το παρόν, με τους δύο Τούρκους ασχολούνται οι αξιωματικοί του Τμήματος Διαρρηκτών, ωστόσο, ενημερώθηκαν από την πρώτη στιγμή Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ.

Το ερώτημα στο οποίο καλούνται να απαντήσουν οι αστυνομικοί, είναι τι έκαναν στην Αθήνα οι δύο Τούρκοι. Ο ένας φέρεται να έχει το προφίλ ατόμου με οικονομική επιφάνεια και ο άλλος το προφίλ του «επιχειρησιακού» με όπλα στην κατοχή του. Το γεγονός ότι ο 43χρονος κυκλοφορούσε με δύο πιστόλια με τρεις γεμιστήρες, ενώ ο 45χρονος είχε σε προσβάσιμη για εκείνον θέση στο αυτοκίνητο 3.500 ευρώ, κάνει στους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι δεν πρόκειται για «τυχαία» πρόσωπα.

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.