Τραγωδία: Νεκρός 25χρονος σε τροχαίο λίγο πριν φτάσει στο σπίτι του!

Συγκλονισμένο είναι το νησί της Ρόδου, το οποίο έχει βυθιστεί από χθες τα ξημερώματα στο πένθος και στη θλίψη για το χαμό ενός ακόμη νέου ανθρώπου σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στα Κολύμπια.

Πρόκειται για τον 25χρονο Τσαμπίκο Μανθαιάκη του Γεωργίου από το χωριό Αφάντου της Ρόδου, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στην τοπική κοινωνία, τόσο ως επαγγελματίας (εργαζόταν ως dj) όσο και ως άνθρωπος! Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τη θλίψη και την οδύνη της οικογένειας, των συγγενών και των φίλων του αλλά και όλων όσοι τον γνώριζαν, για αυτό το πάντα ευγενικό και χαμογελαστό, με χιούμορ και θετική διάθεση, νέο άνθρωπο.

Η κηδεία του άτυχου Τσαμπίκου θα γίνει σήμερα στις 4 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στ’ Αφάντου.

Πώς έγινε το δυστύχημα

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, το νέο αυτό θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στο νησί της Ρόδου, και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 25χρονος από τ’ Αφάντου, ενώ τραυματίστηκε ελαφρά ένας 24χρονος αλλοδαπός από την Πορτογαλία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το δυστύχημα έγινε στα Κολύμπια στο δρόμο των Ευκαλύπτων, ένα τέταρτο πριν από τις δύο χθες τα ξημερώματα. Ο άτυχος 25χρονος Αφαντενός οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα και κινούνταν επί της οδού επιστρέφοντας από τη δουλειά του, ενώ μπροστά του προπορευόταν με δίκυκλο μοτοποδήλατο ο 24χρονος Πορτογάλος.

Τα δύο οχήματα συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 25χρονου, ενώ ο αλλοδαπός οδηγός του δεύτερου οχήματος τραυματίστηκε ελαφρά.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τους τραυματίες στο νοσοκομείο της Ρόδου όπου παρά τις προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών, ο άτυχος 25χρονος δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα τραύματά του.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου.

Καθημερινός «πόλεμος» στους δρόμους της Ρόδου

Η νέα τραγωδία της ασφάλτου, ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 12 σε ό,τι αφορά το νησί της Ρόδου και στους 14 για το νομό της Δωδεκανήσου από την αρχή του χρόνου μέχρι και σήμερα. Ο συνολικός αριθμός δε των τραυματιών υπολογίζεται ότι μόνο για το πρώτο εξάμηνο ξεπερνά τα 800 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν με το ΕΚΑΒ στα Νοσοκομεία ή στα Κέντρα Υγείας του νομού μας.

Ειδικά τους μήνες του καλοκαιριού, η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο καθώς δεκάδες είναι τα ατυχήματα που καταγράφονται καθημερινά από τις αρμόδιες υπηρεσίες στο νησί μας, με το ΕΚΑΒ και τις εταιρείες οδικής βοήθειας, να μην προλαβαίνουν να μεταφέρουν στο νοσοκομείο τραυματίες και οχήματα για επισκευή στα συνεργεία αντίστοιχα.

Μιλώντας στη «Ροδιακή» ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Ρόδου κ. Μιχάλης Σοκορέλος, εκφράζει και εκείνος τον προβληματισμό και την αγωνία του εξηγώντας πως «πράγματι τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα είχαμε κάθε χρόνο, όμως φέτος και στατιστικά έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο! Ειδικά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο αλλά και ο Αύγουστος, ο αριθμός των τροχαίων έχει καταγράψει μεγάλη αύξηση! Να σκεφθείτε ότι καθημερινά έχουμε στα επείγοντα από 130-150 άτομα και από αυτά το 40-50% είναι τραυματίες από τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα»!

Ο κ. Σοκορέλος ρωτήθηκε για τις ηλικίες των τραυματιών και απάντησε ότι «κυρίως μιλάμε για νέους ηλικιακά ανθρώπους χωρίς όμως να αποκλείονται και οι μεγαλύτερες ηλικίες. Ας ελπίσουμε ότι οι επόμενοι δύο μήνες (Σεπτέμβριος και Οκτώβριος) να πάνε καλύτερα» κατέληξε ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου κ. Μιχάλης Σοκορέλος.

Τα (μέχρι τώρα) θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα

Από το σύνολο της χρονιάς μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ροδιακή», έχουν χάσει τη ζωή τους στους δρόμους των νησιών μας 14 συνολικά άτομα, τα 12 από τα οποία στο νησί της Ρόδου. Το σύνολο δε των τραυματιών, ξεπερνά τους 800 τουλάχιστον.

Αναλυτικά:

• Στις 26 Φεβρουαρίου 2024, κατέληξε στο νοσοκομείο της Ρόδου, έπειτα από 8 μέρες νοσηλείας, ένας 18χρονος οδηγός δικύκλου, από τις Καλυθιές. Ο νεαρός, έχασε τη ζωή του βυθίζοντας την οικογένειά του στο πένθος, όταν έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε με σφοδρότητα σε στάση λεωφορείου.

• Στις 5 Μαρτίου 2024 στο 45ο χιλιόμετρο της Ρόδου – Μονολίθου, (αρχαία Κάμειρο) έχασε τη ζωή του ένας 62χρονος ο οποίος παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα.

• Στις 10 Μαρτίου 2024, έχασε τη ζωή της μια 24χρονη στην περιοχή της Καλάθου, όταν το όχημα στο οποίο επέβαινε συγκρούστηκε με γαϊδούρι.

• Στις 30 Μαρτίου 2024, 49χρονος έχασε τη ζωή του κοντά στην διασταύρωση Τραουνού.

• Στις 6 Ιουνίου 2024 Ιταλός υπήκοος έχασε τη ζωή του στο Φαληράκι, όταν το δίκυκλο στο οποίο επέβαινε βγήκε εκτός του δρόμου και καρφώθηκε σε σίδερα. Στο ίδιο δυστύχημα τραυματίστηκε βαρύτατα κι ένα ακόμα άτομο, που οδηγούσε το μοτοποδήλατο.

• Στις 12 Ιουλίου 2024 σε τροχαίο ατύχημα επί της Ρόδου – αεροδρομίου σκοτώθηκαν 2 άτομα και τραυματίστηκαν σοβαρά ακόμα δύο.

• Στις 19 Ιουλίου 2024, ένας 47χρονος τουρίστας έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στη Ρόδο.

• Στις 29 Ιουλίου, στο νησί της Κω, έχασε τη ζωή της μια νεαρή τουρίστρια.

• Την 1η Αυγούστου στο νησί της Καλύμνου, ένα 18χρονο παλικάρι έχασε επίσης του ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα.

• Στις 11 Αυγούστου 2024, δύο άτομα, οδηγοί δικύκλων οχημάτων, συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά στον κόμβο Τσαΐρι, με αποτέλεσμα οι οδηγοί τους 20 και 67 ετών να βρουν τραγικό θάνατο.

• Στις 13 Αυγούστου 2024 μια Ιταλίδα μόλις 20 ετών που επέβαινε ως συνεπιβάτισσα έχασε τη ζωή της, όταν το τετράχρονο όχημα του φίλου της συγκρούστηκε με λεωφορείο στην περιοχή του Φαληρακίου.

• Στις 30 Αυγούστου 2024, στην περιοχή των Κολυμπίων επί της οδού Ευκαλύπτων συγκρούστηκαν δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 25χρονος από τα Αφάντου και δίκυκλο μοτοποδήλατο με οδηγό 24χρονο αλλοδαπό από την Πορτογαλία. Ο 25χρονος τραυματίστηκε σοβαρά και λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματα του και κατέληξε, ενώ ελαφρά τραυματίστηκε ο 24χρονος αλλοδαπός από την Πορτογαλία.

rodiaki.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.