Μετά την ταλαιπωρία που πέρασε η Μυρτώ σε γκαράζ πλοίου αλλάζει το πλαίσιο για την πρόσβαση ΑμεΑ

Αλλαγές στο πλαίσιο για την πρόσβαση ΑμεΑ σε πλοία έρχονται μετά την καταγγελία που έκανε η Μαίρη Κοτρώτσου, μητέρα της Μυρτούς, που βρέθηκε στριμωγμένη στο γκαράζ επιβατηγού ενώ επέστρεφαν από την Αστυπάλαια.

Μιλώντας στο Live News την περασμένη Πέμπτη η μητέρα της Μυρτούς είχε καταγγείλει ότι αναγκάστηκαν να κατέβουν στο γκαράζ πλοίου που τους μετέφερε από την Αστυπάλαια για να αποβιβαστούν με αποτέλεσμα το κορίτσι να μείνει 15 λεπτά μέσα στα καυσαέρια.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργού Ναυτιλίας Νίκος Αλεξίου, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ επεσήμανε ότι προβλέπονταν αλλαγές σε νομοσχέδιο που είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το καλοκαίρι και έχει μπει στην τελική ευθεία η τροποποίηση του Π.Δ. 44, καλύπτοντας το νομοθετικό κενό που υπήρχε για τη μετακίνηση των ΑμεΑ.

«Θα υπάρξουν καινούργιες προδιαγραφές για τα πλοία με αναβατόρια, πλατφόρμες, ανελκυστήρες για την αυτόνομη μετακίνηση ατόμων με μειωμένη κινητικότητα» είπε μεταξύ άλλων.

Όπως προβλέπει Προεδρικό Διάταγμα, με νέα μέσα πρόσβασης και χώρους συγκεκριμένων προδιαγραφών θα πρέπει να εξοπλιστούν όλα τα πλοία της ακτοπλοΐας, προκειμένου να διευκολύνεται η πρόσβαση των ΑμεΑ, εγκύων και ηλικιωμένων.

Πολλά πλοία διαθέτουν ήδη τέτοιους μηχανισμούς, ωστόσο δεν υπήρχε κάποιο σχετικό νομοθέτημα που να προβλέπει συγκεκριμένες προδιαγραφές, καθώς έως σήμερα κάτι τέτοιο δεν ήταν υποχρεωτικό.

Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, αφού υπογραφεί από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και τον υπουργό Ναυτιλίας, Χρήστο Στυλιανίδη, αναμένεται να εγκριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

newsit.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.