Επιτυχής η πρώτη διπλή μεταμόσχευση καρδιάς – πνευμόνων στην Ελλάδα

Επιτυχής ήταν η πρώτη διπλή μεταμόσχευση καρδιάς – πνευμόνων στην Ελλάδα. Το δώρο ζωής έλαβε μία 52χρονη μητέρα ενός μικρού παιδιού από μία γυναίκα 49 ετών. Η γυναίκα βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας υπό στενή παρακολούθηση.

Επρόκειτο για την 40η επέμβαση μεταμόσχευσης πνευμόνων στη χώρα μας μετά το καλοκαίρι του 2020, οπότε επανεκκινήθηκε το πρόγραμμα μεταμόσχευσης πνευμόνων που για μακρύ χρονικό διάστημα είχε διακοπεί.

Η γυναίκα, η οποία έλαβε καρδιά και πνεύμονες χθες μέσα στο πλαίσιο μιας πολύωρης επέμβασης στο Ωνάσειο, είναι μητέρα ενός μικρού παιδιού. Έπασχε από συγγενή καρδιοπάθεια και πνευμονική υπέρταση και για μακρύ χρονικό διάστημα μεταφερόταν ως επείγον περιστατικό στα νοσοκομεία Θεσσαλίας, Αττικόν και Ωνάσειο για την αντιμετώπιση επειγόντων καταστάσεων που προκαλούσε το πρόβλημα της υγείας της.

Έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, η οποία οφείλεται καταρχήν στην οικογένεια της 49χρονης δότριας καθώς τα μέλη της μέσα στο πένθος τους αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα της.

Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων είχε ενημερωθεί για την περίπτωση της 52χρονης γυναίκας κι ότι χρειάζεται διπλή μεταμόσχευση και όλα μαζί τα νοσοκομεία συνεργάστηκαν σε μια πολύ συντονισμένη επιχείρηση προκειμένου να γίνει εφικτό αυτό το ιατρικό κατόρθωμα

Τους γιατρούς ευχαρίστησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι είναι η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς – πνευμόνων στη χώρα μας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.