Ο Δήμος Μαρκοπούλου συμμετέχει στον εορτασμό των “Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς”

Ο Δήμος Μαρκοπούλου συμμετέχει στον φετινό Εορτασμό των “Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ)” 2024 – με τίτλο: Ανιχνεύοντας Διαδρομές, Δίκτυα και Δεσμούς στην Πολιτιστική Κληρονομιά, 27-29 Σεπτεμβρίου 2024.

Η Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠ.ΠΟ., ως εθνικός συντονιστής, υλοποιεί την κοινή δράση του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης “Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ)/European Heritage Days (EHD)”, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς έναντι σειράς προκλήσεων της σύγχρονης εποχής.

Και φέτος, υιοθετείται από τη χώρα μας το κοινό πανευρωπαϊκό θέμα εορτασμού των “European Heritage Days 2024”: Routes, Networks and Connections με ελληνικό τίτλο Ανιχνεύοντας Διαδρομές, Δίκτυα και Δεσμούς στην Πολιτιστική Κληρονομιά
[Δείτε σχετικά τον σύνδεσμο https://www.europeanheritagedays.com/Shared-Theme].

Ο φετινός εορτασμός των ΕΗΠΚ θα διαρκέσει από 27 έως 29 Σεπτεμβρίου 2024 και ο Δήμος Μαρκοπούλου ετοίμασε δράσεις καλώντας μεγάλους και μικρούς να συμμετέχουν σε αυτό το σημαντικό εορτασμό, ανάσα πολιτισμού.

Οι δράσεις αυτές θα ανακοινωθούν τις επερχόμενες ημέρες αναλυτικά, με βασική προτεραιότητα τη συμμετοχή των εμπλεκομένων μικρών και μεγάλων σε αυτές, σε συνάφεια με τους στόχους του εορτασμού και σεβασμό προς την πολιτιστική κληρονομιά.

Οι δράσεις θα φιλοξενηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου, αλλά και σε social media για τη συγκεκριμένη δράση του Εορτασμού καθώς και στη σελίδα των ΕΗΠΚ στο Facebook https://www.facebook.com/EHDaysGR/.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.