Μηχανή συγκρούστηκε με περιπολικό – Τι υποστηρίζουν οι 20χρονοι αναβάτες (βίντεο)

Η μία μηχανή καταφέρνει να αποφύγει το περιπολικό, όμως η δεύτερη πέφτει πάνω του και οι δύο 20χρονοι που επέβαιναν στο δίκυκλο, βρίσκονται τραυματισμένοι στο δρόμο.

Το βίντεο ντοκουμέντο του ατυχήματος προκαλεί αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις από τα ξημερώματα του Σαββάτου. Με τους τραυματίες να μιλούν για ένα εγκληματικό λάθος των αστυνομικών κι εκείνους να απαντούν πως πήραν την απόφαση να ακινητοποιήσουν διαγώνια το περιπολικό στον δρόμο, για να τερματίσουν ακόμα έναν αυτοσχέδιο αγώνα μέσα σε κατοικημένη περιοχή.

Ο πατέρας του ενός εκ των δύο 20χρονων που τραυματίστηκαν μιλάει στο Live News και κατηγορεί τους αστυνομικούς που βρίσκονταν μέσα στο περιπολικό.

«Δύο μηχανές με 4 άτομα. Η ταχύτητα όπως καταγράφεται και στο βίντεο ήταν περίπου 50χλμ ».

Στα πλάνα που κατέγραψε κάμερα εγκατεστημένη στη μηχανή μεγάλου κυβισμού βλέπουμε κατά διαστήματα το κοντέρ. Αυτή η ταχύτητα όπως λένε οι συγγενείς των δύο νεαρών που τραυματίστηκαν, δεν συνάδει με κόντρες.

«Με το που φθάνουν κοντά στο περιπολικό, ο οδηγός στρίβει το περιπολικό και κλέινειο και τα δύο ρεύματα».

Μετά το ατύχημα στις Γούβες, το μηχανάκι που καρφώθηκε στο περιπολικό στο δρόμο και από πίσω τον έναν 20χρονο. Το κράνος που φορούσε και πετάχτηκε στο δρόμο μετά τη σύγκρουση, ήταν αυτό όπως φαίνεται, που του έσωσε τη ζωή.

«Τα παιδιά δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν διότι είχαν πολύ λίγο χρόνο. Περνάνε πάνω από το αυτοκίνητο, εκτοξεύονται και σκάνε στο οδόστρωμα».

Η αστυνομία επιμένει πως κλήθηκε από κατοίκους της περιοχής για κόντρες και πως το περιπολικό ακινητοποιήθηκε μπροστά από φανάρι που ήταν κόκκινο.

«Στο σημείο να σας πω ότι διενεργούνται συχνά αυτοσχέδιοι αγώνες με μοτοσυκλέτες. Η αστυνομική παρουσία είναι συχνή στο σημείο», ανέφερε ο Νίκος Μποζίκης, πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Κέρκυρας.

Οι δύο αστυνομικοί παρέμειναν στο σημείο μετά το ατύχημα και ήταν εκείνοι που ειδοποίησαν ασθενοφόρο.

Όπως λέει στο Live News ο πατέρας του 20χρονου τραυματία, όταν έρθει η ώρα, θα προσκομίσει νέα στοιχεία που θα επαληθεύσουν πλήρως τους ισχυρισμούς του.

«Υπάρχει βίντεο που το παραδέχεται ο αστυνομικός και λέει ”εγώ να σας σταματήσω ήθελα”. Άρα αποφεύγουμε το ”κατά λάθος”».

Το βίντεο ντοκουμέντο αναλύεται καρέ – καρέ, με τις συζητήσεις στην Κέρκυρα και όχι μόνο να συνεχίζονται την ώρα που οι δύο νεαροί τραυματίες παραμένουν εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο του νησιού.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.