Νέα Μάκρη: Γιατρός και η σύντροφος του τα δύο άτομα που συνέλαβαν για εμπρησμό – Αναζητείται 17χρονος

Χειροπέδες σε έναν ιατρό και τη σύντροφο του για εμπρησμό από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση πέρασαν χθες Δευτέρα (2/9) στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.).

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του protothema.gr, το ζευγάρι κατηγορείται ως υπαίτιο πρόκλησης πυρκαγιάς σε ξηρά χόρτα στις 12 Μαΐου 2024, στις 24 Ιουνίου 2024, στις 10 Ιουλίου 2024, στις 8 Αυγούστου 2024 και για δύο πυρκαγιές την 1η Σεπτεμβρίου 2024, καθώς και για δύο απόπειρες εμπρησμών στις 8 και στις 31 Αυγούστου 2024, στην περιοχή της Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνα Αττικής, ενώ για την υπόθεση αναζητείται και ένας ανήλικος 17 ετών.

Ειδικότερα, όπως ανέφεραν καλά ενημερωμένες πηγές, ως φυσικός δράστης των εμπρησμών εμφανίζεται ο 17χρονος που αναζητείται, ενώ, τόσο ο άνδρας, ο οποίος είναι γιατρός, όσο και η σύντροφος του – και μητέρα του 17χρονου – φέρονται να γνώριζαν για τις πράξεις του ανηλίκου χωρίς να κάνουν το παραμικρό προκειμένου να τον αποτρέψουν.

Μάλιστα, από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι ερευνητές της Δ.Α.Ε.Ε., προκύπτει ότι ο ιατρός γνώριζε το πότε θα ξεσπάσουν οι πυρκαγιές και φρόντιζε λίγες ώρες πριν να μετακινεί το αυτοκίνητο του και να το σταθμεύει σε σημεία που δεν θα διέτρεχε κίνδυνο.

Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι τόσο αυτός όσο και σύντροφός του αρνούνται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως την ώρα της εκδήλωσής των πυρκαγιών αυτοί κοιμόντουσαν.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.