Νέα Μάκρη: Στοχευμένες οι φωτιές που φέρεται να έβαζε ο 17χρονος που κατηγορείται για εμπρησμό

Ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος μίλησε στο Live News για την οικογένεια που συνελήφθη για τους εμπρησμούς στην Νέα Μάκρη.

Το κατώφλι του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν θα περάσουν αύριο ένας 61χρονος γιατρός (ορθοπεδικός) και η 50χρονη σύντροφός του, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπρησμούς κατ’ εξακολούθηση στην περιοχή της Νέας Μάκρης. Το ζευγάρι οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη χθες, όπου τους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.320 ευρώ, και πήρε προθεσμία για αύριο Πέμπτη, την στιγμή που αναζητείται ο 17χρονος γιος τους ως συνεργός στην πρόκληση πυρκαγιών από πρόθεση.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, το ζευγάρι συνελήφθη από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού ως υπαίτιοι πρόκλησης έξι πυρκαγιών σε ξηρά χόρτα, από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση καθώς και για δύο απόπειρες εμπρησμών.

Στοχευμένες οι φωτιές που φέρεται να έβαζε ο 17χρονος

Το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη αναφέρει ότι οι Αξιωματικοί της πυροσβεστικής που έχουν εξιχνιάσει δεκάδες παρόμοιες υποθέσεις προχώρησαν στην διαπίστωση ότι υπάρχουν τρεις ομάδες εμπρησμών σε γειτονικά ακίνητα: ο ένας εμπρησμός ήταν δίπλα από οίκημα γηραιάς κυρίας, που φέρεται να υπήρχαν προστριβές με την οικογένεια του 17χρονου. Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταθέσεις φαίνεται ο 17χρονος να είχε αποπειραθεί να επιτεθεί με ξύλο στην ηλικιωμένη για έναν χώρο πάρκινγκ.

Υπάρχουν και δύο ακόμη εμπρησμοί σε άλλα δύο ακίνητα γειτονικά, όπου φαίνεται κι εκεί να υπάρχουν διενέξεις, χωρίς να έχει προσδιορίσει προς το παρόν η Πυροσβεστική Υπηρεσία την αιτία των διενέξεων.

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό που φαίνεται ο δράστης των εμπρησμών να βγαίνει από το σπίτι και να επιστρέφει στο σπίτι.

Παράλληλα, έχει παρατηρηθεί ότι πριν από κάθε φωτιά απομάκρυνε το αυτοκίνητό του ο 61χρονος γιατρός και πατριός του 17χρονου που αναζητείται ως εμπρηστής. Ο ίδιος ερωτώμενος γιατί μετακινούσε τις συγκεκριμένες ημέρες το αυτοκίνητό του απάντησε ότι την πρώτη φορά είχε μια διένεξη με την σύντροφό του κι αναγκάστηκε να έχει το όχημά του απ’έξω κι ότι την δεύτερη φορά επειδή γινόντουσαν έργα οδοποιίας.

Ο 61χρονος επίσης ανέφερε ότι την ώρα των εμπρησμών κοιμόταν και δεν έχει γνώση για το οτιδήποτε.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.