«Βεντέτα» για τα Μερομήνια – Τσατραφύλλιας: Καλυτέρα να κοιτάτε το φλιτζάνι

Σε πλήρη αμφισβήτηση της μεθόδου πρόβλεψης του καιρού με τα λεγόμενα Μερομήνια προχώρησε ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Ο κ. Τσατραφύλλιας επικαλείται συγκεκριμένη μελέτη και παρομοιάζει την λαϊκή αυτή καιρική πρόβλεψη με τα χαρτιά ή το διάβασμα του φλιτζανιού.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

“Επιτέλους! Η επιστήμη καταρρίπτει τα μερομήνια.”Συγκεκριμένα στο εργαστήριο Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έχει εκπονηθεί η μόνη έως τώρα επιστημονική μελέτη για την αξιοπιστία τέτοιου είδους προγνώσεων, για τα Ιωάννινα και τη Θεσσαλονίκη, για περίοδο 40 ετών. Τα αποτελέσματά της έδειξαν ότι καλύτερα να ρίχνει κανείς τα χαρτιά, να κοιτάζει το φλιτζάνι ή να διαβάζει το ωροσκόπιο παρά να πιστεύει στα Μερομήνια!

Τα μερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος που προβλέπει τον καιρό και ουσιαστικά λαμβάνουν υπόψη τις 12 πρώτες ημέρες του Αυγούστου, τις οποίες χρησιμοποιούν οι ειδικοί για να «διαβάσουν» τα σημάδια που προβλέπουν τον καιρό για τους επόμενους μήνες. Μάλιστα οι πρώτες εκτιμήσεις έχουν ήδη γίνει.

Πιο συγκεκριμένα, ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας παρουσιάζει τον καιρό για το επτάμηνο από Σεπτέμβριο 2024 έως τον Μάρτιου 2025. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του, ο ερχόμενος χειμώνας θα είναι πολύ πιο «τσουχτερός» σε σχέση με πέρυσι, ενώ θα σημειωθούν και περισσότερες βροχοπτώσεις.

«Θελω να ευχαριστήσω τους φίλους-συνεργάτες που βοήθησαν όλο το καλοκαίρι στη συλλογή στοιχείων, ώστε να υπάρξει πανελλαδική κάλυψη της εκτίμησης.
Μεγάλη προσοχή καθώς κυκλοφορούν στο διαδίκτυο μερομήνια χωρίς υπογραφή και προέλευση με λανθασμένες πληροφορίες.

Εγώ συνεχίζω την παράδοση 33 ετών που έχω να αναρτώ τις παρατηρήσεις μου, αρκετά παλαιότερα στις εφημερίδες, και πλέον στο διαδίκτυο.

Δεν μπορούμε φυσικά να λάβουμε τα “Μερομήνια” σοβαρά για προστασία ζωής η περιουσίας, καθώς, αποτελεί προϊόν εκτίμησης, αλλά σίγουρα θα,πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά τις εκτιμήσεις-προγνώσεις των προγνωστικών μοντέλων για,την άμεση εξέλιξη του καιρού.

Εύχομαι φέτος να κυλήσουν τα καιρικά όμορφα, και χωρίς καταστροφές. Εύχομαι σε όλους έναν όμορφο χειμώνα», είπε μεταξύ άλλων.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.