Ραφήνα: Οι ταινίες μέχρι την Τετάρτη (11/9) στο Σινέ Αελλώ- “Τελειώνει με Εμάς”, “Clicquot: Η Γυναίκα Πίσω Από το Μύθο” & “Οι Ναυαγοί”

Από ΠΕΜΠΤΗ 5 Έως ΤΕΤΑΡΤΗ 11 Σεπτεμβρίου

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΕΜΑΣ
IT ENDS WITH US
Σκηνοθεσία: Τζάστιν Μπαλντόνι.
Πρωταγωνιστούν: Μπλέικ Λάιβλι, Τζάστιν Μπαλντόνι.
Διάρκεια: 130 λεπτά
Ώρα έναρξης: Πέμπτη – Κυριακή (20.30)

Η πολυαναμενόμενη κινηματογραφική μεταφορά ενός εκ των διασημότερων μυθιστορημάτων της Κολίν Χούβερ, με την Μπλέικ Λάιβλι.
Η Λίλι Μπλουμ, μετά από τον θάνατο του πατέρας της είναι έτοιμη να ανοίξει ένα ανθοπωλείο και ξεκινήσει τη ζωή της από την αρχή στη Βοστόνη, προσπαθώντας να ξεπεράσει τις πληγές μιας τραυματικής παιδικής ηλικίας. Μια τυχαία συνάντηση με τον γοητευτικό νευροχειρουργό Ράιλ Κινκέιντ πυροδοτεί μια έντονη σχέση, αλλά καθώς οι δυο τους ερωτεύονται βαθιά, η Λίλι αρχίζει να βλέπει στον σύντροφό της πλευρές, που της θυμίζουν τη σχέση των γονιών της. Όταν ο πρώτος της έρωτας ξαφνικά μπαίνει ξανά στη ζωή της, η σχέση της με τον Ράιλ ανατρέπεται. Τότε, η Λίλι συνειδητοποιεί πως πρέπει να μάθει να βασίζεται στις δικές της δυνάμεις και να επιλέξει μόνη της το μέλλον της, όποιο κι αν είναι το τίμημα.

CLICQUOT: Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΙΣΩ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΥΘΟ
WIDOW CLICQUOT
Σκηνοθεσία: Τόμας Νάπερ.
Πρωταγωνιστούν: Τομ Στάριντζ, Σαμ Ράιλι, Χέιλι Μπένετ.
Διάρκεια: 90 λεπτά
Ώρα έναρξης: Δευτέρα – Τετάρτη (20.20)

Ο Τόμας Νάπερ αφηγείται τις περιπέτειες μιας τολμηρής γυναίκας, που επέβαλλε τη σαμπάνια στους αριστοκρατικούς κύκλους. Το 1798 μια φιλόδοξη νεαρή γυναίκα, η Μπαρμπ-Νικόλ, κόρη ενός πλούσιου εμπόρου και δημάρχου της Ρες, παντρεύεται τον ευκατάστατο Φρανσουά Κλικό και μαζί αποφασίζουν να ασχοληθούν με την παραμελημένη οικογενειακή οινοποιία. Όταν ύστερα από λίγα χρόνια ο Φρανσουά πεθαίνει, η νεαρή γυναίκα έμεινε χήρα με ένα επτάχρονο κορίτσι. Μόνη της ανέλαβε τα ηνία της επιχείρησης, που το βασικό της προϊόν, η πασίγνωστη σήμερα Veuve Clicquot, έμελλε να γίνει η δεύτερη πιο εμπορική σαμπάνια στον κόσμο. Η Μπαρπ, με τη βοήθεια του εμπόρου Λουί Μπον, αψήφησε τις συμβάσεις της εποχής, ακόμα και τον Ναπολεόντειο Κώδικα που απαγόρευε στις γυναίκες να διευθύνουν επιχειρήσεις, αντιμετώπισε με γενναιότητα τον πόλεμο που της γίνεται από τους ισχυρούς Μοέ και έφερε επανάσταση στη βιομηχανία της σαμπάνιας.

Με εξαιρετική οικονομία και μια εκπληκτική λιτότητα, ο Τόμας Νάπερ, σταθερός συνεργάτης του Τζο Ράιτ και έμπειρος στα δράματα εποχής, διασκευάζει το ομώνυμο βιβλίο της Τιλάρ Τζέι Ματσέο ως μια ιστορία γυναικείας χειραφέτησης, δίνοντας στην Χέιλι Μπένετ έναν πολυσύνθετο ρόλο, που αποκαλύπτει τα υποκριτικά της χαρίσματα. Η αφήγηση κινείται σε δύο χρόνους: στο παρελθόν της Μπαρμπ με τον οραματιστή εκκεντρικό σύζυγό της, που τη μύησε στα μυστικά της οινοποιίας και του έρωτα, και στο παρόν, όπου ως γυναίκα πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με την πατριαρχία, ακόμα και με τον νόμο, για να αποδείξει το αυτονόητο δικαίωμά της να δημιουργεί.

ΟΙ ΝΑΥΑΓΟΙ
SOUDAIN SEULS
Σκηνοθεσία: Τομά Μπιντεγκάν.
Πρωταγωνιστούν: Ζιλ Λελούς, Μελανί Τερί.
Διάρκεια: 113 λεπτά
Ώρα έναρξης: Δευτέρα – Τετάρτη (22.00)

Η Λόρα και Βενσάν είναι ζευγάρι και μαζί ξεκινούν μια περιπέτεια ιστιοπλοΐας στη Νότιο Αμερική. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, αποφασίζουν να εξερευνήσουν ένα έρημο νησί στα ανοιχτά της Χιλής. Εν όψει μιας σφοδρής καταιγίδας, βρίσκουν καταφύγιο σε έναν εγκαταλελειμμένο φαλαινοθηρικό σταθμό, αλλά όταν ξυπνούν το επόμενο πρωί, διαπιστώνουν ότι η βάρκα τους έχει εξαφανιστεί. Καθηλωμένοι σε ένα εχθρικό περιβάλλον με λιγοστές προμήθειες, πρέπει να συνεργαστούν για την επιβίωσή τους, δοκιμάζοντας τα συναισθήματά τους και τη σχέση τους.

Οι ταινίες επιβίωσης συνήθως έχουν στο επίκεντρό τους είτε ένα μόνο άτομο που έρχεται αντιμέτωπο με τη φύση, είτε μία ομάδα που καλείται να παλέψει με τις σκοτεινές και άγριες πλευρές του ανθρώπου. Ο Τομά Μπιντεκέν όμως, σεναριογράφος του Ζακ Οντιάρ και βραβευμένος με δύο Σεζάρ, βασισμένος στο μυθιστόρημα «Soudain Seuls» της ακτιβίστριας Ιζαμπέλ Οτισιέ, στην τρίτη του σκηνοθετική απόπειρα, επιλέγει ένα ζευγάρι, οπότε αυτό που διακυβεύεται στην περίπτωσή τους είναι ουσιαστικά ο γάμος τους και κατ’ επέκταση οι κοινωνικές παράμετροι, που διαμορφώνουν τον θεσμό.

CINE ΑΕΛΛΩ

Ελ. Βενιζέλου 12 – Ραφήνα

Τηλ.: 2294023420

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.