Καιρός: Βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί από το μεσημέρι της Παρασκευής – Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Μια νέα κακοκαιρία βρίσκεται προ των πυλών, καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, έρχονται βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή και το Σάββατο.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σε ανάρτησή του για την επικείμενη κακοκαιρία, οι βροχές και οι καταιγίδες ενδεχομένως να συνοδεύονται από χαλάζι αλλά και κεραυνούς.

Η κακοκαιρία, σύμφωνα με την πρόγνωση του γνωστού μετεωρολόγου, θα ξεκινήσει κοντά στο μεσημέρι και θα αρχίσει να επηρεάζεται η βορειοδυτική χώρα (βόρειο Ιόνιο, Ήπειρος, δυτική Μακεδονία) με έντονες βροχές – καταιγίδες φαινόμενα τα οποία είναι σε θέση σε τοπικό επίπεδο να προκαλέσουν και προβλήματα.

Στο τέλος της ημέρας η κακοκαιρία θα επεκταθεί στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

«Το Σάββατο αναμένεται η κορύφωση του κύματος κακοκαιρίας όπου κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα θα συναντήσουμε έντονα φαινόμενα προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια» σημειώνει.

«Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα βόρεια βορειοανατολικά τμήματα και βαθμιαία θα εξαπλωθούν δυτικότερα και νοτιότερα» συμπληρώνει.

Ωστόσο, η κακοκαιρία θα είναι σύντομη και όπως όλα δείχνουν θα αρχίσει να υποχωρεί από την Κυριακή όπου «ο άστατος καιρός θα επιμείνει με ηπιότερα και μικρότερης διάρκειας φαινόμενα τα οποία θα ξεκινήσουν από το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο και προς το απόγευμα θα επηρεάσουν εσωτερικές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού και με έμφαση ορεινές – ημιορεινές περιοχές».

«Από τη Δευτέρα νέο κύμα κακοκαιρίας θα προσεγγίσει τη χώρα μας και από τα δυτικά» καταλήγει.

newsit.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.