Μαραθώνας: Επίσκεψη κινεζικής αντιπροσωπείας πόλης Jianghan στο Δημαρχείο Ν. Μάκρης & το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου

Με τα θερμότερα λόγια και τον ειλικρινή θαυμασμό της για την ιστορία του τόπου μας αναφέρθηκε σήμερα η κ. Wenjing Ye, Δήμαρχος της ιστορικής κινεζικής πόλης Jianghan, της μητροπολιτικής περιοχής Wuhan.

Η κ. Ye συναντήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Θεατρικών Σκηνών, Πέτρο Πάλλη και τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Τάσο Χρυσίνα. Η Δήμαρχος της Jianghan εξέφρασε την πλήρη συμπαράστασή της στους πληγέντες από την πρόσφατη πυρκαγιά στην περιοχή μας, ενώ η συζήτηση που ακολούθησε αφορούσε, κατά κύριο λόγο, πιθανές αθλητικές και πολιτιστικές συνεργασίες των δύο πόλεων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε η κινεζική αντιπροσωπεία για οτιδήποτε σχετικό με τον Μαραθώνιο δρόμο και την ιστορία του.

“Μαθαίνουμε για τη Μάχη του Μαραθώνα στο σχολείο μας”, είπε χαρακτηριστικά η Δήμαρχος της Jianghan, “και γι’ αυτό είναι πολύ μεγάλη τιμή για εμένα και για κάθε συμπατριώτη μου να επισκεφθεί αυτόν τον τόπο. Ελλάδα και Κίνα είναι και οι δύο χώρες με πολύ μεγάλη ιστορία, αλλά όταν ακούμε για τη χώρα σας, ο Μαραθώνας είναι ο πρώτος που έρχεται στο μυαλό μας”.

Η κινεζική αντιπροσωπεία αντήλλαξε δώρα με τους εκπροσώπους του Δήμου μας και στη συνέχεια, αφού επισκέφθηκε την Αφετηρία του Αυθεντικού Μαραθωνίου, ξεναγήθηκε στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου και στα μοναδικά εκθέματά του.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.