ΕΛΑΣ: 17.835 πρόστιμα επιβλήθηκαν για αυτοσχέδιους αγώνες το καλοκαίρι στην Αττική

Σε εκτεταμένους ελέγχους επί τακτικής βάσης προχώρησε η ΕΛΑΣ το καλοκαίρι για την αποτροπή και αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων ταχύτητας.

Ειδικότερα στο πλαίσιο αυτών των δράσεων, από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 52.415 έλεγχοι σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Από τους ελέγχους συνολικά βεβαιώθηκαν οι παρακάτω παραβάσεις:

8.840 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
2.460 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
1.584 για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.
117 για επικίνδυνους ελιγμούς και
80 για επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμό κ.λπ

Οι συστηματικές αυτές δράσεις οδήγησαν επίσης στην επιβολή προστίμων για 3.013 περιπτώσεις έλλειψης άδειας ικανότητας οδήγησης και 678 περιπτώσεις έλλειψης ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Επιπλέον, εντοπίστηκαν 516 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου και 547 παραβάσεις για έλλειψη κατάλληλου σιγαστήρα, εξασφαλίζοντας έτσι την αποτροπή κίνησης θορυβωδών οχημάτων στους δρόμους.

Παράλληλα από την ΕΛΑΣ επισημαίνεται ότι το πρώτο 7μηνο του 2024 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα αυξήθηκε η βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων κατά 21%, ως αποτέλεσμα της ενίσχυσης του προσωπικού που υπηρετεί σε υπηρεσίες Τροχαίας, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, καθώς και της εφαρμογής ενός στοχευμένου πλέγματος τροχονομικών δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

«Η Ελληνική Αστυνομία παραμένει αφοσιωμένη στην εξασφάλιση της οδικής ασφάλειας και καλεί όλους τους πολίτες να τηρούν τη νομοθεσία, καθώς οι έλεγχοι θα συνεχιστούν αμείωτα» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

iefimerida.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.