Εκτός εαυτού με γιατρό στο «Παπανικολάου» ο Άδωνις Γεωργιάδης – Έχω βαρεθεί τη γκρίνια σας» (Βίντεο)

Έξαλλος έγινε ο Άδωνις Γεωργιάδης με τις επισημάνσεις ενός γιατρού στο «Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης, ο οποίος σε διάλογο που είχε με τον υπουργό Υγείας, του επισήμανε ότι αυτήν τη στιγμή το ΕΣΥ βρίσκεται σε οριακό σημείο.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του την Πέμπτη (5/9) σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, είχε έναν έντονο διάλογο με γιατρό στο «Παπανικολάου». Ο λόγος για τον Χρήστο Καραχρήστο, ο οποίος εκτός από εργαζόμενο στο «Παπανικολάου», είναι και πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ).

Όταν ο Χρήστος Καραχρήστος έθεσε στον υπουργό το ζήτημα των ελλείψεων στο ΕΣΥ, την υποστελέχωση των νοσοκομείων και κατ’ επέκταση στα προβλήματα που δημιουργεί αυτή στους εργαζόμενους, ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε μια έντονη αντίδραση.

Ο γιατρός επεσήμανε πως οι επικουρικές προσλήψεις είναι μια ανακύκλωση προσωπικού και δεν αποτελούν τη λύση στο πρόβλημα, με τον υπουργό να απαντά σε υψηλούς τόνους πως το κράτος δεν μπορεί να υποστηρίξει νέες προσλήψεις γιατρών.

Μάλιστα, ο επικεφαλής της κυβέρνησης για την Υγεία στην Ελλάδα, έκανε λόγο για έλλειψη πόρων που απαγορεύει προσλήψεις, καθώς εάν αυτές πραγματοποιηθούν «θα χρεωκοπήσουν τη χώρα, ενώ απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΕΝΙΘ του είπε ότι αυτά τα χρήματα «θα μας τα δώσει το ΚΚΕ».

Ο διάλογος του Άδωνι Γεωργιάδη με τον γιατρό

Ο έντονος διάλογος που είχαν ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον Χρήστο Καραχρήστο αποτυπώθηκε σε βίντεο που ανάρτησε στα social media ο ίδιος ο υπουργός, ο οποίος που βρίσκεται από ασφυκτική πίεση το τελευταίο διάστημα από πλευράς γιατρών και νοσηλευτών, οι οποίοι του επιφυλάσσουν σχεδόν σε κάθε νοσοκομείο… θερμή υποδοχή, καθώς τα προβλήματα στο ΕΣΥ πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα.

Αναλυτικά ο διάλογος:

Γιατρός: «Σας παρακαλώ, να μιλάτε λίγο πιο σωστά. Γιατί μιλάτε σε έναν γιατρό του νοσοκομείου που αυτήν τη στιγμή ξεπερνάμε τον εαυτό μας για να κάνουμε περισσότερες εφημερίες για να βγει το πρόγραμμα».
Άδωνις Γεωργιάδης: «Είσαι υπουργός Υγείας, τι θα έκανες;».
Γιατρός: «Μαζικές προσλήψεις και κίνητρα στους γιατρούς…».
Άδωνις Γεωργιάδης: «Σου απαγορεύονται λοιπόν. Δεν μπορεί η Ελλάδα να το κάνει… Τι θα κάνεις; Τι θα κάνεις;».
Γιατρός: «Να γίνει…»
Άδωνις Γεωργιάδης: «Θα ρίξεις το σύστημα; Θα χρεοκοπήσεις τη χώρα;».
Γιατρός: «Την ώρα που δεν κάνετε προσλήψεις μιας συνάδελφός μας κατέρρευσε…».
Άδωνις Γεωγριάδης: «Σε παρακαλώ πολύ. Λοιπόν. Είσαι γιατρός, κάνεις θεραπείες, έχεις γίνει επιστήμονας, είσαι με το ΚΚΕ, καλά κάνεις και το λες. Το ΚΚΕ θα μας τα δώσει; Φτάνει!».
Φανερά εκνευρισμένος, ο υπουργός συνέχισε, λέγοντας: «Θα πείτε ένα ευχαριστώ στο Κράτος για όλα αυτά που κάνει στο σύστημα για όλα αυτά που κάνει και μετά όλα τα άλλα. Έχω βαρεθεί τη γκρίνια σας από το πρωί μέχρι το βράδυ. Το σύστημα προχωράει, είναι όρθιο σώζει ζωές» και δεν άκουγε κουβέντα από όσα του έλεγε ο γιατρός του «Παπανικολάου».

Δείτε το βίντεο από το 07:30 και μετά:

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.