Αρτέμιδα: Έπαιρνε προκαταβολές για να νοικιάσει σπίτι και μετά εξαφανιζόταν!

Γνωστός στις Αρχές και σεσημασμένος κακοποιός είναι ο ιδιοκτήτης ακινήτων, που μέσω αγγελιών στο ίντερνετ, εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες που έψαχναν να νοικιάσουν σπίτι, τους άρπαζε τις προκαταβολές και μετά εξαφανιζόταν.

«Είχε τα πάντα μέσα, ηλεκτρικά, ήταν επιπλωμένο πλήρες. Με παλιά έπιπλα και είχε και μια αποθήκη από κάτω. Ήταν αρκετά μεγάλο. Στο (αναφέρει γνωστό website) το είδαμε. Αυτοί δεν κάνουν καμιά έρευνα, δεν είναι πιο έγκυροι; Την πατάει ο κόσμος από τέτοια site;», λέει ο καταγγέλλων.

Ο απατεώνας το 2023 είχα καταδικάστε ερήμην σε 4 χρόνια φυλάκιση για απάτες κατ’ εξακολούθηση που έλαβαν χώρα από το 2016 έως το 2023, ωστόσο συνέχιζε ανενόχλητος τη παράνομη δράση του.

«Όχι τίποτα, τίποτα και μετά από καιρό είχαν ανεβάσει, εγώ δεν το είχα προσέξει, το είχε δει μία φίλη μου, ότι σε αυτό το σπίτι κάνανε αυτό το πράγμα, ο συγκεκριμένος. Εγώ εντωμεταξύ έχω όλα τα στοιχεία γιατί τα έστειλα (τα χρήματα) μέσω τραπέζης, δεν τα έδωσα στο χέρι… γιατί αυτός μου το ζήτησε στο χέρι (τα χρήματα). Λέω, ‘’στο χέρι δεν θα πάρετε τίποτα’’», ανέφερε καταγγέλλουσα.

Απατεώνας με… ακίνητη περιουσία

Ευγενικός, ευπαρουσίαστος και με ακίνητη περιουσία ο 57χρονος, που είχε κάνει εργολαβία τις απάτες.

-Αυτός ήταν από το 2004 φακελωμένος. Όταν πήγα εγώ να νοικιάσω το συγκεκριμένο σπίτι, μου έγραψε κάποια στοιχεία του ότι και καλά μου έκανε ένα χαρτί, συμφωνητικό, κάτι τέτοιο και ποτέ βέβαια δεν εμφανίστηκε, πότε! Αφού έδωσα βέβαια εγώ τα χρήματα.

-Θυμάστε πόσα χρήματα δώσατε;

-800 ευρώ. Είναι πολλά για εμένα με τρία παιδιά. Και δεν είναι μόνο εγώ είναι κι άλλα άτομα, πολλά άτομα.

Εκτός από το σπίτι στο Χαλάνδρι, ο ιδιοκτήτης είχε και δεύτερο σπίτι στην Λούτσα, το οποίο είχε νοικιάσει ταυτόχρονα σε δεκάδες άτομα.

«Μας έδειξε ένα σπίτι στην Λούτσα, το είδαμε εντάξει, αυτός μου ζητούσε 800 ευρώ την εγγύηση και μια προκαταβολή ενοίκιο, εγώ τρόμαξα και δεν ήθελα να του δώσω τόσα λεφτά. Ήθελα να του δώσω 100 ευρώ μόνο, αλλά τελικά με έπεισε και του έδωσα 400. Το ένιωθα δηλαδή ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με αυτό τον άνθρωπο, αλλά την πάτησα δυστυχώς».

Απέσπασε 800 ευρώ από πολύτεκνη μητέρα

Αυτό είναι ένα από τα πολλά πλαστά συμφωνητικά που έδινε στους υποψήφιους ενοικιαστές προκειμένου να τους πείσει να του δώσουν τα χρήματα άμεσα για να εξασφαλίσουν το σπίτι.

Μάλιστα, δεν δίστασε να εξαπατήσει και πολύτεκνη μητέρα που έψαχνε απεγνωσμένα μια στέγη για την οικογένειά της.

-Η αστυνομία λέει, ‘’αν δεν είναι πάνω από ένα χιλιάρικο δεν μπορούμε να κάνουνε τίποτα’’. ‘’Αυτό δεν είναι λύση’’, του λέω. ‘’Τα 800 € εσύ τα βγάζεις;’’. ‘’Τα βγάζω’’ μου λέει, ‘’εσύ’’, του λέω, ‘’για ρώτα κι εμάς που δουλεύουμε λίγες ώρες και δεν τα βγάζουμε με 3 και 4 παιδιά. Και άλλοι και παραπάνω’’. Είναι δύσκολο. Είναι πολύ δύσκολο», προσθέτει η καταγγέλλουσα.

Πάρα τα δεκάδες μηνύματα που του έστειλε ο ιδιοκτήτης έγινε καπνός μαζί με την προκαταβολή.

-Εσείς στο σπίτι το είχατε δει;

-Φυσικά! Πήγαμε το είδαμε και μου είπαν ότι είναι όλα μία χαρά, ήταν πολύ καλό το σπίτι, Να πω ότι δεν ήτανε, πάει στο καλό…αλλά έπαιρνε (ο ιδιοκτήτης) από παντού λεφτά.

-Και δε σας έδωσε τα κλειδιά;

-Ποτέ, ποτέ, ποτέ. Όλο μου έλεγε αύριο αύριο αύριο θα κάνουμε το συμβόλαιο αύριο, θα σου δώσω τα κλειδιά αύριο και πότε δεν τα πήρα. Ποτέ. Ήταν πάρα πολύ καλός κύριος, αλλά μετά έδειξε την απατεώνας ήτανε.

Σε άλλη περίπτωση, ένα από τα θύματα του δράστη όταν τον πίεσε να του επιστραφούν τα χρήματά του, ο δράστης δεν δίστασε να του στείλει πλαστό καταθετήριο.

Ο απατεώνας συνελήφθη στο Χαλάνδρι λίγο πριν εξαπατήσει έναν ακόμα υποψήφιο ενοικιαστή.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.