Δήμος Παιανίας: Στις 29 Σεπτεμβρίου τα «Σκιάδεια» – Ανοιξαν οι συμμετοχές

Τα «Σκιάδεια», η μεγαλύτερη διοργάνωση μαζικού αθλητισμού στα Μεσόγεια, αφιερωμένη στη μνήμη του Βαλκανιονίκη Αθλητή Γιάννη Σκιαδά, επιστρέφει στην Παιανία στις 29 Σεπτεμβρίου με ελεύθερη συμμετοχή σε όλες τις κατηγορίες.

Με εφόδιο την εμπειρία τις περσινής διοργάνωσης η οποία προσέλκυσε περισσότερους από 600 αθλητές και αθλήτριες, ο Δήμος Παιανίας είναι έτοιμος για τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού με στόχο να πανελλαδικό χαρακτήρα και τα Σκιάδεια να ενταχθούν στο πρόγραμμα αγώνων του ΣΕΓΑΣ.

«Τα Σκιάδεια αποτελούν μια ξεχωριστή διοργάνωση γεγονός που αναγνωρίζουν συνολικά οι αθλητές και οι αθλήτριες. Όλη η διαδρομή χαράσσεται εντός της πόλης της Παιανίας η οποία διατηρεί τη δική της φυσιογνωμία. Ένα διαφορετικό περιβάλλον στους πρόποδες του Υμηττού. Επιπλέον, αποτελούν και την έναρξη μιας περιόδου με έντονη δράση που ολοκληρώνεται με τον κλασσικό Μαραθώνιο. Περιμένουμε στην Παιανία όχι μόνο τους έμπειρους αθλητές και αθλήτριες αλλά καθέναν και καθεμία που επιθυμεί να ζήσει μια διαφορετική εμπειρία» δήλωσε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

«Συνεχίζουμε και φέτος την ιστορική διοργάνωση των Σκιαδείων προς τιμήν του Γιάννη Σκιαδά. Στόχος μας για φέτος είναι να αυξήσουμε τους συμμετέχοντες πολύ περισσότερο από τον περσινό υψηλό πήχη, ιδίως στις νέες ηλικίες. Γι’ αυτό το λόγο, τα φετινά Σκιάδεια, για πρώτη φορά, θα υποδεχθούν ‘’σχολικές ομάδες’’, με πολλά δώρα για τους συμμετέχοντες, καθώς και βραβεία για τους εφήβους αθλητές» σημείωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Μιχαλόπουλος.

Βασική προϋπόθεση συμμετοχής είναι η υποβολή αίτησης εγγραφής. Για τους ανήλικους συμμετέχοντες αθλητές απαιτείται η συμπλήρωση της αίτηση εγγραφής στους αγώνες, από τους ασκούντες τη γονική μέριμνα και φροντίδα και συμμετέχουν με αποκλειστική ευθύνη των γονέων τους (έγγραφη συγκατάθεση γονέων).
Σημείο εκκίνησης και τερματισμού έχει οριστεί η Πλατεία Βασιλέως Κωνσταντίνου (Κεντρική Πλατεία Παιανίας) ενώ ηλεκτρονικοί χάρτες των διαδρομών θα αναρτηθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο και μπλουζάκι. Απονομή μεταλλίων θα γίνει στους 3 πρώτους νικητές ανά αγώνα, φύλο και κατηγορία. Στους παιδικούς αγώνες ΔΕΝ θα γίνουν βραβεύσεις και δεν θα υπάρχουν νικητές με στόχο την συμμετοχή όλων των παιδιών στα αθλητικά δρώμενα με κεντρικό σύνθημα «Είμαστε Όλοι Νικητές». Όλα τα παιδιά θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής.
Οι αριθμοί συμμετοχής θα δοθούν την προηγούμενη μέρα σε χώρο και ώρα που θα ενημερώσει η οργανωτική επιτροπή.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην οργάνωση του αγώνα ως εθελοντές, μπορούν να στείλουν τη συμμετοχή τους στο email του Δήμου: [email protected] ή να δηλώσουν συμμετοχή στην ειδική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί. Σε όλους τους εθελοντές θα μοιραστεί μπλουζάκι της διοργάνωσης.

Link εγγραφών: https://event.athletopia.com/skiadeia2024

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.