Θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ο Παύλος Πολάκης – «Θα είμαι υποψήφιος αν ο Κασσελάκης πάει σε εκλογές»

Τη σκυτάλη στο βήμα της Κεντρικής Επιτροπής πήρε ο Πάυλος Πολάκης ο οποίος έκανε λόγο για ζήτημα ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στην περίπτωση που ο Στέφανος Κασσελάκης, πάει σε εσωκομματικές εκλογές..

«Θέτω ζήτημα ηγεσίας γιατί με αυτή δεν μπορούμε να νικήσουμε. Μπορώ να ηγηθώ μιας νικηφόρας πορείας. Καλώ τον πρόεδρο να πάμε σε εκλογές. Ανεξάρτητα από αποτέλεσμα δηλώνω πως θα μείνω στο κόμμα για να νικήσουμε τη Δεξιά», είπε στην τοποθέτησή του.

Ο Παύλος Πολάκης δεν κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφιος αν ο Στέφανος Κασσελάκης ανοίξει την διαδικασία εκλογών.

Κατατέθηκε η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη με 100 υπογραφές

Νωρίτερα, στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αμέσως μετά την ομιλία Κασσελάκη, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ κάλεσε τους επικριτές του να καταθέσουν πρόταση μορφής εναντίον του, τελικά αυτό έγινε πράξη.

Συγκεκριμένα, την πρόταση μομφής κατέθεσε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Γιάννης Μπουλέκος που ανήκει στην ομάδα των «100».

Η πρόταση μομφής ήρθε λίγα λεπτά αφότου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το είχε ζητήσει από τους διαφωνούντες, όπως προβλέπει το καταστατικό του κόμματος.

Οι «100» του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν από τον πρόεδρο του κόμματος με κείμενο «καταπέλτη» που απέστειλαν προς την γραμματέα του κόμματος, Ράνια Σβήγκου, να προκηρύξει εσωκομματικές εκλογές εδώ και τώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο μετά τη Ράνια Σβίγκου, στο βήμα ανέβηκε και ο Παύλος Πολάκης ο οποίος είπε: «Θέτω ζήτημα ηγεσίας». Μετά το θέμα ηγεσίας που έθεσε ο Κρητικός βουλευτής, παραμένει στο βήμα και αναπτύσσει το πρόγραμμα που θα πρέπει να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, κατά την ομιλία του στην έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε νέες εκλογές, προκάλεσε τους διαφωνούντες να καταθέσουν πρόταση μομφής και τόνισε πως στόχος του είναι ένας νέος ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ «χωρίς φράξιες και βαρονίες».

cnn.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.