Απόστολος Λύτρας: Η Σοφία Πολυζωγοπούλου ζητάει την αποφυλάκιση του δικηγόρου

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η απόφαση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου για την ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου Απόστολου Λύτρα για τον ξυλοδαρμό της εν διαστάσει συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Όπως έγραψε χθες το dikastiko.gr, στην πρότασή του προς το συμβούλιο ο εισαγγελέας ζητάει να παραπεμφθεί ο Απόστολος Λύτρας σε δίκη για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ η δίωξη που του έχει ασκηθεί είναι για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Στην εισαγγελική πρόταση ζητείται επίσης η αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του Απόστολου Λύτρα με τους περιοριστικούς όρους της απομάκρυνσης από την οικογενειακή εστία, της απαγόρευσης προσέγγισης και συναναστροφής με το θύμα, της συμμετοχής σε ειδικό θεραπευτικό πρόγραμμα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Αποφυλάκιση Απόστολου Λύτρα: Ζητάει η σύζυγός του

Εκτός από τον εισαγγελικό λειτουργό, την αποφυλάκιση του κατηγορούμενου ζητάει και η εν διαστάσει σύζυγός του και θύμα της επίθεσης, Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Στο σχετικό υπόμνημα που κατέθεσε η 37χρονη ποινικολόγος αναφέρει: «Η παράταση της προσωρινής κράτησης του εν διαστάσει συζύγου μου είναι δεδομένο ότι επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία της θυγατέρας μας, η προστασία της οποίας αποτελεί για μένα ύψιστη προτεραιότητα».

Ωστόσο, η κυρία Πολυζωγοπούλου διευκρινίζει ότι δεν υπαναχωρεί από την υποστήριξη της κακουργηματικής κατηγορίας.

Το εν λόγω υπόμνημα κατατέθηκε από τη δικηγόρο λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο αφού είχε προηγηθεί η συμφωνία με τον Απόστολο Λύτρα ώστε να έχει εκείνη την αποκλειστική επιμέλεια της κόρης τους, ενώ ρύθμισαν και τις ώρες επικοινωνίας του δικηγόρου με το παιδί τους. Σκοπός τους είναι το παιδί να έχει καθημερινή επαφή με τον πατέρα του και να μην αποκοπεί από εκείνον.

Πηγή: dikastiko.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.