Θα μπουν 1.000 κάμερες στην Αθήνα – Θα έρχεται η κλήση στον παραβάτη

«Για όσους παραβιάζουν τον ΚΟΚ, έχω ζητήσει από τα αρμόδια υπουργεία να εξετάσουν το πώς θα βάλουμε 1.000 κάμερες που θα ελέγχουν την παραβατικότητα στους δρόμους. Και θα πηγαίνει απευθείας η κλήση στον πολίτη». Την απάντηση αυτή έδωσε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην 88η ΔΕΘ και απαντώντας σε ερώτηση για την ανομία και την παραβατικότητα.

«Το μήνυμα είναι ότι οι νόμοι ισχύουν για όλους και το κράτος έχει τη δυνατότητα να τους εφαρμόσει. Για τις παραλίες, η Ιταλία έχει παραπεμφθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ίσως πρέπει να πάρει κάποια μαθήματα από εμάς. Θυμάστε όταν κλείσαμε τα γήπεδα. Αλλά σήμερα έχουμε κάμερες και ηλεκτρονική ταυτοποίηση του εισιτηρίου. Δουλεύει το σύστημα ρολόι», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας ότι έχει ζητήσει από τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης να του καταθέσουν ολοκληρωμένη πρόταση για την τοποθέτηση 1.000 καμερών που θα ελέγχουν τους δρόμους της πρωτεύουσας.

«Η εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας μπορεί να γίνει με την αξιοποίηση της τεχνολογίας. Έχω ζητήσει από το Προστασίας του Πολίτη και από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης πρόταση για το πώς θα βάλουμε 1.000 κάμερες στην Αθήνα για τον έλεγχο της παραβατικής συμπεριφοράς στον δρόμο. Αναφέρομαι σε κράνη, ζώνες ασφάλειας, ταχύτητα κ.ά. Η κλήση θα πηγαίνει απευθείας στον παραβάτη και αν οι πολίτες αισθανθούν ότι μπαίνει τάξη, τότε θα μειωθούν αισθητά και οι παραβατικές συμπεριφορές», είπε ο πρωθυπουργός.

newsbeast.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.