Κερατέα: Συναυλία αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο

Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» Κερατέας διοργανώνει συναυλία – αφιέρωμα, στον μεγάλο Έλληνα πιανίστα και συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο.
Η συναυλία θα υλοποιηθεί την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 21:00 στην πλατεία του Αγίου Χαραλάμπους στην Κερατέα.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Λευτέρης Ελευθερίου, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελένη Καρακάση, Γιάννης Κούτρας και Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος.

Συνοδεύουν οι μουσικοί: Δημήτρης Σινογιάννης (ηλεκτρική κιθάρα), Χρήστος Βογιατζής (ηλεκτρικό μπάσο), Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος (πιάνο-πλήκτρα), Χάρης Κωνσταντόπουλος (σαξόφωνο-κλαρινέτο-πλήκτρα), Στέλιος Πασχάλης (τύμπανα).

Η συναυλία διοργανώνεται με την ευγενική χορηγία της ΑΙΓΕΑΣ Α.Μ.Κ.Ε, του Δήμου Λαυρεωτικής καθώς και επιχειρήσεων της περιοχής.
Ο Θάνος Μικρούτσικος υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες κλασικής και σύγχρονης ελληνικής μουσικής με πλούσιο και πολύπλοκο έργο. Ένας άνθρωπος με μια σπουδαία σταδιοδρομία στον χώρο της σύνθεσης. Έντονα στοιχεία της προσωπικότητας του όπως η ευρυμάθεια του, αλλά και ο τρόπος που κινούσε τα χέρια του στην σκηνή ήταν συχνά καθηλωτικός. Τα μελοποιημένα ποιήματα ήταν η βασική κατεύθυνση που ακολούθησε μελοποιώντας Γιάννη Ρίτσο, Μάνο Ελευθερίου, Μπέρτολτ Μπρεχτ, και άλλους. Ο «Σταυρός του Νότου» που ακολούθησε, με τραγούδια σε ποίηση του Νίκου Καββαδία, είναι ένας δίσκος – σταθμός για την ελληνική μουσική και ένας από τους πιο αγαπημένους δίσκους της καριέρας του. Ασχολήθηκε με όλα σχεδόν τα είδη της μουσικής όπως όπερες, συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο, πειραματική μουσική.

To διήμερο 14-15 Σεπτεμβρίου 2024 θα λειτουργούν παράλληλα και εκθέσεις Ζωγραφικής ενηλίκων-παιδιών, Κεραμικής, Αναπαλαίωσης επίπλων, Κοπτικής Ραπτικής και Μακραμέ. Στις παραπάνω εκθέσεις θα παρουσιαστούν οι δημιουργίες των συμμετεχόντων στα αντίστοιχα σεμινάρια του Συνδέσμου της περιόδου 2023-2024. Οι εκθέσεις θα λειτουργήσουν το Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024 από 10:00-13:00 και 18:00-22:00 στο κτιριακό συγκρότημα του Συνδέσμου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.