Βίκυ Λέανδρος: «Η Ελλάδα δεν μου πρότεινε ποτέ να την εκπροσωπήσω στη Eurovision, βεβαίως θα το έκανα για την πατρίδα μου»

Για την εμπειρία της από τη Eurovision και το παρασκήνιο πίσω από τις δύο συμμετοχές της στον μουσικό διαγωνισμό μιλά η Βίκυ Λέανδρος. Η κορυφαία ερμηνεύτρια άνοιξε τα χαρτιά της στο περιοδικό Hello και τον δημοσιογράφο Βασίλη Τσατσάνη, όπου ρωτήθηκε για την πρώτη της εμφάνιση στη σκηνή της Eurovision το 1967, που έφερε την 4η θέση για το Λουξεμβούργο, αλλά και τη δεύτερη φορά που κατάφερε να κερδίσει στη διοργάνωση του 1972 για την ίδια χώρα.

«Δεν ένιωσα καθόλου την επιθυμία να πάω στη Eurovision. Με πήραν τηλέφωνο από τη Γαλλία. Εκείνα τα χρόνια το RTL ήταν ο μεγαλύτερος ραδιοφωνικός σταθμός στην Ευρώπη αλλά ειδικά πολύ μεγάλος στη Γαλλία, στο Λουξεμβούργο και στη Γερμανία. Στον πρώτο μου δίσκο είχα τραγουδήσει δύο ελληνικά τραγούδια, ένα γαλλικό και ένα αγγλικό. Και άκουσαν ότι υπάρχει μια νέα Ελληνίδα που ξέρει να τραγουδά γαλλικά. Και έτσι έγινε η επαφή. Με πήραν τηλέφωνο και μου πρότειναν να τραγουδήσω στη Eurovision για το Λουξεμβούργο. Και τις δύο φορές έτσι έγινε», περιγράφει η Βίκυ Λέναδρος και συνεχίζει:

Το «L’ amour est Bleu» μού άνοιξε αμέσως τις πόρτες και στην Ευρώπη – στη Γαλλία έτσι κι αλλιώς – και στον Καναδά, στην Αμερική και στην Ιαπωνία. Το «L’ amour est Bleu» έχει πουλήσει όσο και το «Apres Toi». Το «Apres Toi» επίσης πήγε πολύ καλά, γιατί ήταν σε πολλές χώρες νούμερο 1. Η Eurovision εκείνα τα χρόνια άνοιγε όλες τις πόρτες» είπε η ερμηνεύτρια εκφράζοντας με κάποιο τρόπο και το παράπονό της.

«Δεν μου έγινε ποτέ πρόταση να εκπροσωπήσω την Ελλάδα. Αν μου είχαν κάνει πρόταση, βεβαίως θα είχα τραγουδήσει για την πατρίδα μου. Δεν μπορώ να πω ότι με λύπησε αλλά το είχα σκεφτεί πολλές φορές και αναρωτιόμουν γιατί δεν έγινε», παραδέχεται αμέσως μετά η Βίκυ Λέανδρος.

newsbeast.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.