Ραφήνα: Λαμπρός ο Εορτασμός της Παναγίας Παντοβασίλισσας

Λαμπρός Εορτασμός του Γενέσιου της Θεοτόκου με τη Συμμετοχή του Μητροπολίτη Προύσης

Ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου, υπό την καθοδήγηση της Δημάρχου κ. Δήμητρας Τσεβά, συμμετείχε ενεργά στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Γενέσιου της Θεοτόκου, που πραγματοποιήθηκαν με λαμπρότητα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Παναγίας Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα.

Η φετινή πανήγυρη είχε ιδιαίτερη σημασία, καθώς για πρώτη φορά τίμησε με την παρουσία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσης κ.κ. Ιωακείμ, ο οποίος ιερούργησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. ……..Οι εκδηλώσεις, που οργανώθηκαν με φροντίδα και προσοχή από τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και την συμμετοχή του Συλλογου Τριγλιανών, καθώς και της προσωπικής φροντίδας του Προέδρου κ.Γιώργου Κική, εξασφάλισαν την άρτια φιλοξενία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Προύσης, ενώ παράλληλα ανέδειξαν τη στενή συνεργασία του Δήμου με την τοπική εκκλησία.

Προ του διημέρου της εορτής, οι υπηρεσίες του Δήμου φρόντισαν για τον ευπρεπισμό και την καθαριότητα του περιβάλλοντος του Ναού χώρου, αλλά και της διαδρομής στην οποία πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της εφεστίου εικόνας της Τριγλιανής Παναγίας …..

Μετά το πέρας των ακολουθιών, η Δήμαρχος κ. Τσεβά, προσέφερε στον Μητροπολίτη Προύσης κ.κ. Ιωακείμ, ένα βιβλίο με ιστορικές αναφορές για την πόλη της Ραφήνας και το Πικέρμι, ενισχύοντας τον συμβολικό χαρακτήρα της συνάντησης.

Ο Μητροπολίτης, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης, προσέφερε το βιβλίο «Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης – 50 Χρόνια Σιωπής Προσμονής Ελπίδος» ως ενθύμιο, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λευρεωτικής κ.κ. Νικολάου, ο οποίος ήταν παρών κατά την δοξολογία του εορτασμού.

Προ της αναχωρήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προύσης, η Δήμαρχος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν των σεπτών Ιεραρχών και ιερέων που συμμετείχαν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις , ενώ στην αποχαιρετηστήρια ομιλία της εξέφρασε τις ευχαριστίες της, στον κ.κ. Ιωακείμ μαζί με την προτροπή να θεωρεί τη Ραφήνα ως μια απο τις επαρχίες της Μητροπόλεως του, όπως είναι και η αλησμόνητη Τρίγλια Βιθυνίας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.