Πρωτοφανής απόφαση! Στέρηση μισθού σε γιατρό γιατί είπε ότι δεν δουλεύει ο αγγειογράφος!

Σε μια αδιανόητη ενέργεια προχώρησε η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, σύμφωνα με το Δ.Σ της ΕΓΕΣΥΚ, καθώς επέβαλε ποινή στέρησης μισθού για 8 ημέρες σε γιατρό, αγγειοχειρουργό του νοσοκομείου. Ο λόγος; Ο γιατρός κατήγγειλε δημόσια τη μη λειτουργία του αγγειογράφου.

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Καβάλας «εκφράζει την έντονη αντίθεση του στην πρωτοφανή απόφαση» και την κάθετη διαφωνία «με τέτοιες πρακτικές» τονίζοντας πως «είναι αναφαίρετο το δημοκρατικό δικαίωμα των γιατρών να εκφράζουν δημόσια την άποψη τους αρκεί αυτή να γίνεται κόσμια και με επιχειρήματα».

Η ΕΓΕΣΥΚ καλεί το Διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας να πάρει πίσω την απόφαση

Το Δ.Σ της ΕΓΕΣΥΚ καλεί το Διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας να πάρει πίσω την απόφαση στέρησης μισθού του συναδέλφου. «Σίγουρα υπάρχουν ηπιότεροι τρόποι να εκφράσει την ενόχλησή του από το να στερήσει από το συνάδελφό μας κομμάτι του μισθού του», σημειώνει.

«Ψευδεπίγραφο το αφήγημα Γεωργιάδη»
Με αφορμή την καταγγελία η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος κάνει γνωστό πως «ο συνάδελφος πριν μήνες είχε αναφερθεί δημόσια σε προβλήματα, ελλείψεις και δυσλειτουργίες του νοσοκομείου σε βάρος των ασθενών που αφορούσαν τον Αγγειογράφο και την λειτουργία της Αγγειοχειρουργικής μονάδας».

Η ΟΕΝΓΕ με τη σειρά της μιλά για «νέο κρούσμα αυταρχισμού» που «εντάσσεται στο πλαίσιο προσπάθειας τρομοκράτησης και φίμωσης των υγειονομικών του ΕΣΥ, όπως και οι »εντολές» φίμωσης από διάφορους διοικητές ΥΠΕ και νοσοκομείων». Αποδεικνύεται περίτρανα, λέει η ΟΕΝΓΕ πως «αυτή η »επιχείρηση» φίμωσης και τρομοκράτησης αφορά ΟΛΟΥΣ/ΕΣ τους/τις νοσοκομειακούς γιατρούς και λοιπούς/ές υγειονομικούς και όχι μόνο κάποιους »συνδικαλιστές»».

Επίσης, σύμφωνα με την Ομοσπονδία «αποδεικνύεται περίτρανα πόσο ψευδεπίγραφο είναι το αφήγημα Γεωργιάδη πως δήθεν ενάντια στην αντιδραστική κυβερνητική πολιτική αντιδρούν μόνο «κάτι λίγοι κομματικοί εγκάθετοι που δεν εκφράζουν την πλειοψηφία των υγειονομικών».

Απαιτεί την άμεση ανάκληση της «ποινής» που «επιβλήθηκε» στον συνάδελφο στον συνάδελφό τους και δηλώνει την αμέριστη συναδελφική και νομική συμπαράσταση της.

Προειδοποιεί μάλιστα, σε συνεννόηση με τον συνάδελφο της την άσκηση ένδικων μέσων «ενάντια στον διοικητή του νοσοκομείου Καβάλας αλλά και ενάντια στον διοικητή της 4ης ΥΠΕ, αν ο τελευταίος δεν ακυρώσει την «ποινή» όπως αυτονόητα οφείλει».

in.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.