Τριάντα πέντε δρομείς έτρεξαν τον ιστορικό Δρόμο Μάχης Μαραθώνα

Τριάντα πέντε δρομείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου μας για να τρέξουμε μια διαδρομή 30 χλμ και να τιμήσουμε όλοι μαζί την ιστορική ΜΑΧΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ. Συναντηθήκαμε νωρίς το πρωί της Κυριακής 8 Σεπτεμβρίου 2024 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΑΧΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ήταν αφιερωμένος στον δάσκαλο των υπεραποστάσεων ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΚΟΥΛΗ και στο φίλο συναθλητή, δρομέα υπεραποστάσεων, Σπαρταθλητή ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΝΟ που τόσο ξαφνικά – την 1η Σεπτέμβρη- έφυγε από κοντά μας σκορπώντας τεράστια θλίψη με τον χαμό του.

Οι δρομείς ξεκίνησαν από το Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα στο Βρανά και κατευθύνθηκαν πρός το Τσέπι και το Πρωτοελλαδικό Νεκροταφείο. Η επόμενη στάση ήταν ο αρχαιολογικός χώρος του Τύμβου Μαραθώνα.

Τρέχοντας στον παραλιακό πεζόδρομο και αφού πέρασαν από το γλυπτό του Στέλιου Κυριακίδη στην πλατεία της Παραλίας Μαραθώνα οι δρομείς στάθηκαν για λίγο στον Αρχαιολογικό χώρο Πλάσι.

Ο επόμενος σταθμός ήταν το Τρόπαιο της Μάχης Μαραθώνα και στη συνέχεια η Μακάρια Πηγή.
Οι δρομείς συνέχισαν για το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, όπου έκαναν στάση.

Στη συνέχεια έτρεξαν προς τον μεσαιωνικό Πύργο της Οινόης, όπου κοντά βρίσκονται το Σπήλαιο του Πανός και η «Μάντρα της Γριάς», ένας περίβολος διαμέτρου 3.300 μέτρων, που περιέκλειε το αγρόκτημα που είχε προσφέρει ο Ηρώδης Αττικός, Μαραθώνιος, στη γυναίκα του Ρήγιλλα.

Ο τερματισμός έγινε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα.
Μετά τον τερματισμό και του τελευταίου δρομέα επισκεφθήκαμε τον Τύμβο των Πλαταιέων, όπου ο κ. Μάρτιν Κρέεμπ, π. Αναπληρωτής Καθηγητής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και μέλος του Συλλόγου Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα μίλησε για το δρόμο στην αρχαιότητα και απάντησε σε ερωτήματα δρομέων.

Τιμητικά προσφέραμε το σύμβολο του Τελμησσού και λουλούδια τον κ. Κρέεμπ για την άψογη συνεργασία μας και τη συνεχή στήριξή του στις δράσεις του συλλόγου μας.

Επίσης τιμήθηκε ο «Ευχίδας» Παναγιώτης Αντωνόπουλος και η συζυγός του Ρίτσα για τις δράσεις τους στις υπεραποστάσεις.

Στη συνέχεια η ιέρεια Σοφία Αρσενοπούλου απένειμε μετάλλια και διπλώματα στους συμμετέχοντες στο ΔΡΟΜΟ ΜΑΧΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ.
Μετά το πέρας του τελετουργικού τους δρομείς και τους προσκεκλημένους περίμεναν πλούσια εδέσματα.

Θα θέλαμε να ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους φίλους δρομείς που συμμετείχαν στην προπονητική αυτή διαδρομή!
Είχαμε την τιμή και τη χαρά να έχουμε κοντά μας σπουδαίους αθλητές μεγάλων αποστάσεων!

Οι εγκάρδιες ευχαριστίες μας ανήκουν στα μέλη και στους φίλους- φίλες του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ για την εθελοντική βοήθεια στη διοργάνωση και στα νόστιμα εδέσματα που έφτιαξαν!

Και φυσικά και να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Θανάση, την Ρίτσα, τον Τάκη για τους σταθμούς εφοδιασμού, καθώς και τον Απόστολο και τον Χάρη για την συμπαράσταση τους ως τελευταίο όχημα που ακολουθούσε όλους τους δρομείς.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους τον πρωταθλητή μας Γιώργο Μάλλιαρη, τη διευθύντρια του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου Ειρήνη Σπανού και τον 93χρονο μαραθωνοδρόμο Στέλιο Πρασσά.

Ευχαριστούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο και τους εργαζόμενους του για τη φιλοξενία που μας προσέφεραν.

Είμαστε ευγνώμονες που όλοι μαζί τιμήσαμε την ιστορική ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ!
Και του χρόνου!

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.