Παιανία: Μεγάλη επένδυση 300 εκατ. ευρώ από την Data4 για κέντρα δεδομένων!

Σε επένδυση ύψους περίπου 300 εκατ. ευρώ για την κατασκευή και την ανάπτυξη ενός νέου κόμβου με data center στην Ελλάδα θα προχωρήσει η γαλλική εταιρεία Data4 εν μέσω της αυξανόμενης ζήτησης για κέντρα δεδομένων με οδηγό την ανάπτυξη των νέων υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η εταιρεία με έδρα το Παρίσι βρίσκεται σε συνομιλίες με τις τράπεζες που ήδη συνεργάζεται, αλλά και με ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα για να χρηματοδοτήσει το μεγαλύτερο μέρος του έργου με νέο δανεισμό, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Olivier Micheli σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Οι νέες εγκαταστάσεις θα βρίσκονται στην Παιανία.

Η Ελλάδα είναι ένας στρατηγικός κόμβος που συνδέει την Ευρώπη με τη Μέση Ανατολή και την Αφρική και αποτελεί το σημείο όπου βρίσκονται πολλά μεγάλα υποθαλάσσια καλώδια, ανέφερε ο Micheli. Οι νέες εγκαταστάσεις θα έχουν “σημαντική συμβολή στην τοπική οικονομία και το ψηφιακό οικοσύστημα”, πρόσθεσε.

Η εταιρεία ειδικεύεται στο σχεδιασμό, την κατασκευή και τη διαχείριση κέντρων δεδομένων στην Ευρώπη και σχεδιάζει την περαιτέρω επέκταση της με επενδύσεις 7 δισ. ευρώ έως το 2030.
Play Video

Μαζί με την Ελλάδας, δραστηριοποιείται σε έξι χώρες και εξετάζει μία ή δύο επιπλέον αγορές σε ολόκληρη την ήπειρο, όπως ανέφερε ο Micheli.

Η μητρική Brookfield Infrastructure Partners, η οποία αγόρασε την Data4 από την Axa IM το 2023, εξετάζει την πώληση μειοψηφικών μεριδίων για ορισμένα από τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, σύμφωνα με το Bloomberg. Η Citigroup Inc. συμμετέχει στη διαδικασία για την προσέλκυση επενδυτών, ενώ οι αρχικές προσφορές αναμένονται αυτόν τον μήνα.

Τα κέντρα δεδομένων, οι πύργοι κινητής τηλεφωνίας και τα δίκτυα οπτικών ινών έχουν γίνει δημοφιλείς στόχοι για τους επενδυτές, δεδομένων των σταθερών αποδόσεων και των ισχυρών προοπτικών ανάπτυξής τους καθώς αυξάνεται η εξάρτηση από την τεχνολογία, σημειώνει το Bloomberg.

Η Data4 έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει περισσότερα κέντρα στην Ελλάδα, κάτι που θα μπορούσε να περιλαμβάνει επιπλέον επενδύσεις έως και 200 εκατ. ευρώ, με την εταιρεία να βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τις τοπικές αρχές, όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Data4.

Η εταιρεία εξετάζει επίσης εναλλακτικούς τρόπους για να συγκεντρώσει περισσότερα κεφάλαια για τα σχέδια ανάπτυξής της.

capital.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.