Ωρωπός: Ράγισαν καρδίες στο τελευταίο αντίο στον Παναγιώτη Μιχαλόπουλο

Ράγισαν καρδιές στο ύστατο χαίρε του Παναγιώτη (Τάκη) Μιχαλόπουλου, το απόγευμα της Τετάρτης 11 Σεπτέμβρη, στην εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Συκάμινο. Τραγικές φιγούρες η οικογένεια του και κυρίως η γιαγιά του και οι φίλοι του. Οι φίλοι του, που «έφυγε» στην αγκαλιά τους. Σε μέρα χαράς, φορώντας τα γιορτινά του και το φωτεινό του χαμόγελο.

Ένα ολόκληρο χωριό ενώθηκε για να αποχαιρετίσει και να τιμήσει, με τον πρέποντα σεβασμό, το χαμογελαστό παιδί που κατόρθωσε να αλλάξει, μέσα σε λίγα χρόνια, τη μοίρα του χωριού του. Ένα παιδί που τα δικά του προβλήματα τα μετέτρεψε σε πάθος δημιουργίας και προσφοράς. Ένα παιδί της διπλανής πόρτας, βιοπαλαιστής, που έδωσε διέξοδο στα νέα παιδιά με την ενασχόλησή του στα πολιτικά, πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα του χωριού του. Ένα παιδί με ζωή, όνειρα και όραμα πως το Συκάμινο μπορεί να είναι πρωταγωνιστής στο Δήμου Ωρωπού. Ένα παιδί που μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του πάλευε να ξεπεράσει βουνό προσωπικά προβλήματα, αλλά δεν το έβαζε κάτω. Που έδινε μάχες για το κοινό καλό και έφερνε αποτελέσματα για το χωριό του.

Ο Τάκης απέδειξε ότι ένας απλός νέος, σε ένα μικρό χωριό της Αττικής, χωρίς οικονομική επιφάνεια αλλά με μόνο όπλο την αγάπη για τον Τόπο του, μπορεί να γίνει ο πρωταγωνιστής, ο αιρετικός, ο ανατρεπτικός, ο δημιουργικός, ο πρωτοπόρος μιας γενιάς. Να στρατεύσει κι άλλους και να δημιουργήσει έργα σπουδαία για το κοινό καλό. Όταν μέσα του κυριαρχεί η αλληλεγγύη και η κοινωνική, ανιδιοτελής προσφορά.

Ο Τάκης ήταν «η μάνα του λόχου». Για την ακρίβεια, ο ακάματος εργάτης που έμπαινε μπροστά. Ο μικρός ηγέτης ενός χωριού που δεν ήθελε να ζει στη μιζέρια και στον ωχαδερφισμό. Που δεν βολεύονταν, αλλά πάσχιζε να κάνει το χωριό του άλματα και να το κάνει γνωστό σε όλη την Αττική.

Ο Τάκης κατόρθωσε να ενώσει το χωριό του ακόμα και την ώρα που με το γαλήνιο, αγγελικό πρόσωπό του οδηγούνταν στην τελευταία του κατοικία, βέβαιος ότι έκανε το χρέος του απέναντι στους συγχωριανούς του. Αφήνοντας πίσω του μια σπουδαία παρακαταθήκη. Κι όπως είπε ο σεμνός εφημέριος του Ι.Ν. Συκαμίνου αιδεσιμολογιότατος π. Ευάγγελος απευθυνόμενος στους φίλους του «Τούτη την ώρα δεν κλαίμε. Αποχαιρετούμε τον Τάκη με χαμόγελο. Εσείς θα είστε οι συνεχιστές του έργου του».

Συγκλονιστική και η αναφορά του πρώην Δημάρχου Ωρωπού και στενού του φίλου, Θωμά Ρούσση, ο οποίος με τρεμάμενη φωνή είπε «Τούτες τις ώρες της οδύνης, τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να αποτυπώσουν την απώλεια του χαμού σου. Το μέγεθος της προσωπικότητάς σου. Το μέγεθος της προσφοράς σου. Την ίδια σου την ανθρωπιά.

Τάκη,

Ήσουν μια γλυκιά ψυχή. Χωρίς κακίες. Ένα χαμογελαστό παιδί. Εργατικός. Τίμιος, φιλικός με όλους. Μια ανοιχτή καρδιά που χώραγε και αγκάλιαζε τους πάντες.

Πρώτος στην παρέα, πρώτος στο κέφι, πρώτος να δίνεις στους άλλους τον εαυτό σου, χωρίς να αναζητάς να πάρεις, Ήξερες μόνο να δίνεις απλόχερα. Ήσουν υπόδειγμα ανιδιοτέλειας και αλτρουισμού, με τεράστια κοινωνική προσφορά.

Η μεγάλη σου αγάπη ήταν το χωριό μας. Το Συκάμινο. Ο Ωρωπός μας».

Ενώ ανέφερε ότι κατά την προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωρωπού θα προτείνει το Δημοτικό Γήπεδο Συκαμίνου να ονομαστεί «Γήπεδο Παναγιώτης Μιχαλόπουλος».

Ο Τάκης ένωσε τον πολιτικό, πολιτιστικό και αθλητικό κόσμο, την ώρα που ένα μαύρο σύννεφο πάνω από την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, λες και συμμετείχε στην οδύνη όλων.

Ένωσε και τα καταστήματα του χωριού, όπου όλα άνοιξαν τις πόρτες τους για να μετάσχουν στο βαρύ πένθος προσφέροντας καφέ σε όλους όσοι βρέθηκαν στην εξόδιο ακολουθία του εκδημούντος.

Στο ύστατο χαίρε ήταν εκεί οι υπουργοί Επικρατείας Μάκης Βορίδης και η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, η Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ανατολικής Αττικής Βανίτα Σοφρώνη, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ωρωπού Σπύρος Καυκόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Στάθης Γαϊτάνας, ο πρώην Δήμαρχος Σαρωνικού Γ. Σοφρώνης, ο Πρόεδρος της ΕΠΣΑΝΑ Δημ. Γιαρέντης και Πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων. Όλοι ήταν εκεί. Σχεδόν σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής Σπ. Ράπτης ο πολιτευτής της Ν.Δ. Αναστάσιος Αγγέλικας και εκατοντάδες πολίτες.

Ενώ στεφάνια κατέθεσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου, ο πρώην Δήμαρχος Ωρωπού Θωμάς Ρούσσης, ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Φώτης Χρυσούλας, η ΕΠΣΑΝΑ, οι συνάδελφοί του στην εταιρία όπου εργάζονταν, η φίλη του Άγκη Περγάλια και πολλοί άλλοι.

apopsi-tora.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.