Μάτι: Κατάμεστο το ΡΙΑ στην προβολή της ταινίας με τους έφηβους χορευτές του Αθλητικού Συλλόγου Ν. Βουτζά

Στον κατάμεστο χώρο του κινηματογράφου ΡΙΑ, στο Μάτι, έγιναν την Τετάρτη το βράδυ, 11 Σεπτεμβρίου 2024, οι δύο προβολές της βραβευμένης ταινίας, “Μαθήματα Χορού”, του ΑΣΝΒ, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Βιτσαρόπουλου.

Η ταινία, εκτός από την καλλιτεχνική της αξία, αποτελεί και ένα ντοκουμέντο για τις πρωτόγνωρες εμπειρίες που βιώσαμε όλοι την περίοδο του εγκλεισμού, που μας σημάδεψαν και που σίγουρα δεν θα πρέπει να περάσουν στη λήθη. Με ιδιαίτερη συγκίνηση το κοινό παρακολούθησε και καταχειροκρότησε τους δώδεκα εφήβους, μέλη της ομάδας μοντέρνου χορού του Συλλόγου μας, που, με την καθοδήγηση της δασκάλας τους, της εξαιρετικής Μαρίας Αδαμοπούλου, κατέθεσαν την ψυχή τους στην ταινία και προσπάθησαν με δημιουργικό τρόπο να διαχειριστούν αυτή την δύσκολη κατάσταση, που λίγο απείχε χρονικά από την άλλη τραγωδία που βίωσαν, αυτήν της φονικής πυρκαγιάς.

Για μια ακόμη φορά κάναμε πράξη το ρητό του Μένανδρου, ότι η μόνη απάντηση στους φόβους μας είναι η δράση. Κι έτσι βιώνοντας τους ποικίλους φόβους που η πανδημία μας γέμιζε, αποφασίσαμε να μη φιμώσουμε τη δημιουργικότητά μας, προσαρμόζοντάς την στα νέα δεδομένα.

Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι η Τέχνη αποτελεί λιμάνι στις δυστυχίες των ανθρώπων, λύτρωσε τις ταραγμένες και μαραζωμένες ψυχές των εφήβων, δίνοντας μορφή σε κάτι άμορφο και διέξοδο στις δημιουργικές τους ανησυχίες.

Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές και το υποψιασμένο και ευαισθητοποιημένο κοινό που πλαισίωσε τη δράση μας!

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.