Καιρός: Έρχεται νέα επικίνδυνη κακοκαιρία – Πότε χαλάει ο καιρός – Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Για τη νέα κακοκαιρία που θα «χτυπήσει» την επόμενη εβδομάδα τη χώρα προειδοποίησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, μέσω ανάρτησής του στα social media, η οποία θα είναι ακόμα μεγαλύτερης επικινδυνότητας από τον «BORIS».

Ο γνωστός μετεωρολόγος επεσήμανε, ότι το όνομα της κακοκαιρίας δεν έχει δοθεί επίσημα από την ΕΜΥ, οπότε δεν υφίσταται και στη συνέχεια ενημέρωσε για το νέο επικίνδυνο κύμα που αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.

«Η άλλη εβδομάδα πιθανόν να κρύβει μια όντως επικίνδυνη κακοκαιρία για τη χώρα μας όπως σημειώνουμε και στον δεύτερο χάρτη μας με το λευκό βέλος. Για όσους όμως έχουν καθίσει στα πανεπιστημιακά έδρανα και έχουν διδαχτεί Μετεωρολογία θα γνωρίζουν πολύ καλά ότι είμαστε σε μια εποχή όπου η αστάθεια των μετεωρολογικών μοντέλων χτυπάει κόκκινο. Επομένως θα πρέπει να περιμένουμε αρκετές ημέρες ακόμη για να δούμε που θα καθίσει η μπίλια.», έγραψε χαρακτηριστικά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί η είδηση ότι κακοκαιρία με συγκεκριμένο όνομα θα χτυπήσει τη χώρα μας τις επόμενες ώρες – ημέρες.

Καταρχάς θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα ονόματα των κακοκαιριών που αφορούν τη χώρα μας δίνονται από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθείται και σκοπός αυτής της διαδικασίας είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη μετάδοση της πληροφορίας προς τους πολίτες και την πολιτεία.

Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ που είναι και η υπεύθυνη της παραπάνω διαδικασίας, δεν υπάρχει καμιά κακοκαιρία με όνομα που θα απασχολήσει τη χώρα μας.

Για την ιστορία η διαδικασία των ονομάτων στις κακοκαιρίες είχε ξεκινήσει από το Εθνικό Αστεροσκοπείο της Αθήνας (ΕΑΑ) και στη συνέχεια πέρασε στην ΕΜΥ ως ο επίσημος φορέας πρόγνωσης του καιρού για τη χώρα μας.
Άρα λοιπόν καταλαβαίνετε ότι καμιά κακοκαιρία με όνομα δεν αφορά τη χώρα μας για τις επόμενες κοντά ημέρες.

Σε ότι αφορά την είδηση για κακοκαιρία με όνομα που όμως δόθηκε από Μετεωρολογική Υπηρεσία άλλης χώρας, θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί και που σημειώνουμε με το βέλος ότι αυτή η κακοκαιρία φεύγει αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα πιο βόρεια από τη χώρα μας.

Οι κακοκαιρίες βέβαια δεν είναι σαν ένα τρένο που περνούν και φεύγουν, αλληλεπιδρούν με πολλούς άλλους παράγοντες γι’ αυτό και όπως αναλύσαμε και στον τηλεοπτικό μας σταθμό OPEN και στην πρωινή εκπομπή #OraEllados αυτή η μετατόπιση της κακοκαιρίας θα οδηγήσει σε αστάθεια που θα επηρεάσει κυρίως τα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο (καιρός τύπου “Π”) με πιο έντονα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά τμήματα.

Έτσι λοιπόν έχουμε να κάνουμε με έναν τυπικό για την εποχή που βρισκόμαστε τύπο καιρού χωρίς κάποια φοβερή και με όνομα κακοκαιρία να σαρώνει τη χώρα μας.

Ο καιρός όταν είναι να κάνει τη ζημιά θα την κάνει και με μια τοπική αστάθεια, δεν χρειάζεται ονόματα και εξωπραγματικές κακοκαιρίες και το γνωρίζουμε σχεδόν όλοι αυτό.

Η άλλη εβδομάδα πιθανόν να κρύβει μια όντως επικίνδυνη κακοκαιρία για τη χώρα μας όπως σημειώνουμε και στον δεύτερο χάρτη μας με το λευκό βέλος. Για όσους όμως έχουν καθίσει στα πανεπιστημιακά έδρανα και έχουν διδαχτεί Μετεωρολογία θα γνωρίζουν πολύ καλά ότι είμαστε σε μια εποχή όπου η αστάθεια των μετεωρολογικών μοντέλων χτυπάει κόκκινο. Επομένως θα πρέπει να περιμένουμε αρκετές ημέρες ακόμη για να δούμε που θα καθίσει η μπίλια.
Καλό απόγευμα σε όλες και όλους!

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14-09-2024

Στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και το μεσημέρι – απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και το πρωί στα βόρεια και μετά το μεσημέρι στα κεντρικά και νότια 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στη δυτική και τη βόρεια χώρα. Θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 26 με 28 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15-09-2024

Στα δυτικά και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στη Θράκη, τη Μακεδονία και στα ορεινά της Κρήτης θα σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα κεντρικά και τα νότια τμήματα της ανατολικής χώρας και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 24 με 26 βαθμούς και στα ανατολικά και νότια τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 16-09-2024

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά και νότια 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17-09-2024

Αστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο βορειοανατολικό Αιγαίο 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

newsbomb.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.