Παρ’ ολίγον μετωπική σύγκρουση τρένων του προαστιακού!

Σε αντίθεση κατεύθυνση βρέθηκαν να κινούνται δύο τρένα σε σημείο όπου η κίνηση γίνεται σε μονή γραμμή, σήμερα το πρωί λίγο μετά τα Σεπόλια.

Το σημείο της παρ’ ολίγον μετωπικής σύγκρουσης των τρένων, ήταν μετά τα έργα υπογειοποίησης στα Σεπόλια, στην πλευρά του σταθμού των Αγίων Αναργύρων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η «Εφημερίδα των Συντακτών» το συμβάν σημειώθηκε στις 09:13 το πρωί.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το λάθος αποδίδεται σε λάθος κίνηση του ρυθμιστή κίνησης του ΟΣΕ στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ), ο οποίος θεώρησε ότι η αμαξοστοιχία 1210 που ερχόταν από Αθήνα προς Αεροδρόμιο είχε ήδη περάσει από το τμήμα της μονής γραμμής και έδωσε εντολή στην 1307 που ερχόταν από Κιάτο, να «περάσει ελεύθερα».

Τα δύο τρένα ήταν γεμάτα κόσμο, βρέθηκαν έτσι να κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις και σε πορεία μετωπικής σύγκρουσης με ταχύτητα περίπου 60 χιλιομέτρων ανά ώρα. Η σύγκρουση αποφεύχθηκε από τύχη και χάρη στα αντανακλαστικά του μηχανοδηγού της 1210 που έτυχε να ακούσει από τον ασύρματο VHF την συνομιλία του σταθμάρχη στο ΣΚΑ και την εντολή προς τον μηχανοδηγό της 1307.

Μάλιστα, σχετικά με την απόσταση στην οποία σταμάτησαν τα δύο τρένα, άλλοι μιλούν για απόσταση κάτω του ενός χιλιομέτρου, δηλαδή λίγων δευτερολέπτων και άλλοι για απόσταση σχεδόν τριών χιλιομέτρων.

lifo.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.