«Θα πληρώσουν όσοι σκότωσαν το παιδί μου»: Στον εισαγγελέα Εφετών ο πατέρας του 19χρονου που έχασε τη ζωή του στο λούνα παρκ

Τον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών Θεσσαλονίκης, Νίκο Καλλίδη, επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο πατέρας του 19χρονου που έχασε τη ζωή του στο λούνα παρκ του Πευκοχωρίου, στη Χαλκιδική.

Ενημερώθηκε για την πορεία της έρευνας, καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η πρώτη από τις τρεις προκαταρκτικές εξετάσεις που αφορά τον θάνατο του 19χρονου.

Ο κ. Γιώργος Καμπαϊλής, όπως αναφέρει το voria.gr, επισκέφτηκε τον εισαγγελέα συνοδευόμενος από τον συνήγορο υποστήριξης κατηγορίας Απόστολο Αγγελάκη. «Μας κάλεσε ο εισαγγελέας και ενημερωθήκαμε για την πορεία της έρευνας. Πιστεύουμε ότι θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα με την κατάθεση της πραγματογνωμοσύνης», είπε ο κ. Αγγελάκης. Πρόσθεσε ότι διαρκώς καταθέτουν στοιχεία που βρίσκουν από την έρευνα την οποία διενεργούν συμβάλλοντας από την πλευρά τους στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Από την πλευρά του ο κ. Καμπαϊλής τόνισε ότι θα συνεχίσουν την παροχή στοιχείων στη δικαιοσύνη «μέχρι να πληρώσουν όλοι όσοι σκότωσαν το παιδί μου».

Ο επιθεωρητής ανέφερε ότι το παιχνίδι μέχρι τον Απρίλιο ήταν πιστοποιημένο

Ο πατέρας του παιδιού αντέδρασε έντονα στη θέση που διατύπωσε ο επιθεωρητής πιστοποίησης, που ήταν ο μηχανικός ο οποίος με υπεύθυνες δηλώσεις έκρινε ότι η εγκατάσταση του λούνα παρκ ήταν ασφαλής. Ο επιθεωρητής ανέφερε ότι το παιχνίδι μέχρι τον Απρίλιο ήταν πιστοποιημένο και πως δεν ισχύει ότι ήταν ιδιοκατασκευή και συρραφή διαφόρων κομματιών. «Οι υπεύθυνες δηλώσεις από μόνες τους ήταν άχρηστες και δεν κατατέθηκαν πουθενά. Είναι απαραίτητες για την αδειοδότηση, αφού όμως πιστοποιούνταν τα μηχανήματα», είπε. Ο πατέρας από την πλευρά του σημείωσε πως ήδη έχει σταλεί υλικό στην κατασκευάστρια εταιρεία και ότι το παιχνίδι ήταν ιδιοκατασκευή με σκόρπια κομμάτια από σίδερο.

Ο μηχανικός πάντως από την πλευρά του κράτησε αποστάσεις από ενδεχόμενες προσθήκες, λέγοντας ότι δεν μπορεί να γνωρίζει τις μπορεί να έγινε στο παιχνίδι επί 13 μήνες μετά τον έλεγχο.

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει κληθεί από τη δικαιοσύνη να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται.

newsbeast.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.