Σπίτι μου 2: Αυτά είναι όλα τα μέτρα για το Στεγαστικό

Τον Ιανουάριο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το νέο πρόγραμμα χαμηλότοκων στεγαστικών δανείων για την αγορά πρώτης κατοικίας, «Σπίτι μου 2».

Τι περιλαμβάνει η νέα στεγαστική πολιτική

Μια δέσμη πρωτοβουλιών που ξεπερνούν σε αξία τα 2,2 δισ. ευρώ, όπως για παράδειγμα το πρόγραμμα «Σπίτι μου 2», αυξημένες ενισχύσεις για την ανακαίνιση κτηρίων, την κοινωνική αντιπαροχή και τα μέτρα για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις σε κορεσμένες περιοχές περιλαμβάνει η νέα στεγαστική πολιτική.

Παράλληλα, η κυβέρνηση συνδυάζει τα κίνητρα για τους ιδιοκτήτες με πρόσθετες δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις στις κατασκευές με στόχο να αυξηθεί η προσφορά στην αγορά κατοικίας και να συγκρατηθούν τα ενοίκια.

Συγκεκριμένα, η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, Σοφία Ζαχαράκη, ανέφερε χαρακτηριστικά πως έχει συγκροτηθεί μια νέα συνεκτική και συγκροτημένη στρατηγική με οδηγό τα προγράμματα του προηγούμενου διαστήματος.

Παράλληλα, ανακοίνωσε αλλαγές στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Ενοικιάζω» η επιδότηση για το οποίο πλέον θα ανέρχεται στο 60%, έως τις 8.000 ευρώ. Ενώ νέα δεδομένα φέρνει η νέα στρατηγική και στα προγράμματα της Κοινωνικής Αντιπαροχής, της Κάλυψης και του Στέγαση & Εργασία για τους αστέγους, όπως και του Κοινωνική Στέγαση για τις πλέον ευάλωτες ομάδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον, αναφερόμενη στο πρόγραμμα Στέγαση Δημοσίων Υπαλλήλων δήλωσε πως εξετάζεται η πιθανότητα να δοθούν φορολογικά κίνητρα, αλλά και η αύξηση του οικιστικού αποθέματος σε συνεννόηση και συνέργεια με τους Δήμους, την ΕΤΑΔ και το ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με την κ. Ζαχαράκη πρόκειται για μια στρατηγική κοινωνικής στέγασης με προϋπολογισμό τα 2,2 δισ. ευρώ που θα ενισχύσουν κυρίως νέους και νέα ζευγάρια 18 – 39 ετών.

Τις κυβερνητικές παρεμβάσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της ΔΕΘ για την αντιμετώπιση του στεγαστικού εξειδικεύουν αυτή την ώρα τα υπουργεία Οικονομικών και Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

newsbomb.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.