Τι απαντά ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου μετά τις έντονες αντιδράσεις για την εγκατάσταση των καμερών στα σχολεία

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου, μετά τις έντονες αντιδράσει που έχουν προκληθεί από την εγκατάσταση καμερών στα σχολεία σε Ραφήνα και Πικέρμι

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Δήμος Ραφήνας Πικερμίου: Προστατεύουμε τις σχολικές μονάδες αποτρέποντας βανδαλισμούς και καταστροφές

Με στόχο την αποτροπή των βανδαλισμών, καταστροφών, κλοπών και φθορών στις σχολικές μονάδες ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου προχώρησε στην τοποθέτηση συστήματος βιντεοεπιτήρησης, όπως αποφασίστηκε στη Σχολική Επιτροπή του Δήμου. Η Δημοτική Αρχή Ραφήνας Πικερμίου εγκατέστησε το σύστημα βιντεοσκόπησης στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή το επέκτεινε όπου είχε εγκατασταθεί με προηγούμενη απόφαση κατά τη δημοτική περίοδο 2019-2023.

Παραθέτουμε τις σχετικές αποφάσεις:

39/2024 «Λήψη απόφασης περί έγκρισης εργασιών επέκτασης ή τοποθέτησης συστήματος «βιντεοεπιτήρησης» στο Γυμνάσιο Πικερμίου»

43/2024 «Λήψη απόφασης περί έγκρισης εργασιών επέκτασης και τοποθέτησης συστήματος «βιντεοεπιτήρησης» στο σχολική συγκρότημα Γυμνασίου-Λυκείου Ραφήνας»

47/2024 «Λήψη απόφασης έγκρισης εργασιών επέκτασης και τοποθέτησης συστήματος «βιντεοεπιτήρησης» στο 3ο ΕΚ Ραφήνας»

Η τοποθέτηση έγινε τηρώντας απαρέγκλιτα την κείμενη νομοθεσία η οποία προβλέπει ότι το σύστημα βιντεοεπιτήρησης επιτρέπεται να λειτουργεί μόνο κατά τις ώρες που το σχολείο ΔΕ λειτουργεί, μάλιστα υπάρχουν σχετικές ενημερωτικές πινακίδες.

Στην παρ. 8 του άρθρου 204 του ν. 4610/2019 (Α’ 70) ορίζεται:

«Η καταγραφή ήχου ή εικόνας με συστήματα βιντεοεπιτήρησης εγκατεστημένα σε χώρους των δημόσιων σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των μονάδων αυτών, απαγορεύεται. Η καταγραφή ήχου ή εικόνας μέσω τέτοιων συστημάτων, εγκατεστημένων στους χώρους των ως άνω δημόσιων σχολικών μονάδων από τους Δήμους, επιτρέπεται στο πλαίσιο άσκησης της αρμοδιότητάς τους για φύλαξη των σχολικών κτιρίων, σύμφωνα με την υποπερίπτωση 1 της περίπτωσης Στ΄ του Κεφαλαίου Ι΄ του άρθρου 75 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ν. 3463/2006, Α΄ 114), μόνο κατά το χρόνο ΜΗ λειτουργίας των σχολικών μονάδων».

Η εγκατάσταση του συστήματος βιντεοεπιτήρησης σε συνδυασμό με την εταιρία Security που πραγματοποιεί περιπολίες στα δημοτικά κτήρια και τους κοινόχρηστους χώρους λειτουργούν αποτρεπτικά σε βανδαλισμούς, κλοπές και καταστροφές. Προστατεύουμε τη δημοτική περιουσία, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία σεβόμενοι απόλυτα τη νομοθεσία.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.