Ραφήνα: Κατάμεστο το Λαογραφικό Μουσείο στην παρουσίαση του βιβλίου “Τα γενεαλογικά δένδρα της Τρίγλιας” (φωτό & βίντεο)

Το βράδυ του Σαββάτου, το Λαογραφικό Μουσείο Ραφήνας, γνωστό και ως Σπίτι της Τρίγλιας, γέμισε ασφυκτικά από κόσμο στην επίσημη παρουσίαση του βιβλίου “Τα γενεαλογικά δένδρα της Τρίγλιας”.

Το βιβλίο αυτό, αποτέλεσμα πολύχρονης έρευνας και συνεργασίας, παρουσιάστηκε από τους εμπνευστές και συγγραφείς του, τον κ. Μάκη Αποστολάτο, την κα Ευγενία Μυτιληναίου και τον κ. Βασίλη Σακελλαρίδη. Το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων για το ιστορικό και πολιτιστικό παρελθόν της Τρίγλιας, που αποτυπώνεται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου με τις οικογένειες που έζησαν εκεί μέχρι τον ξεριζωμό του ’22, ήταν διάχυτο καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Πριν από την παρουσίαση του βιβλίου, προηγήθηκαν σύντομοι χαιρετισμοί. Ο πρόεδρος του Συλλόγου των Τριγλιανών Ραφήνας, κ. Γιώργος Κικής, καλωσόρισε το κοινό και ευχαρίστησε τους συντελεστές για την πολύτιμη προσφορά τους στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης της Τρίγλιας.

Η Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου, κα Δήμητρα Τσεβά, υπογράμμισε τη σημασία της διαφύλαξης και της ανάδειξης της τοπικής ιστορίας, ενώ ο κ. Κώστας Αναγνωστάκος, ταμίας των προσφυγικών σωματείων Ελλάδος, επεσήμανε την αξία τέτοιων πρωτοβουλιών για τη σύνδεση των επόμενων γενεών με τις ρίζες τους και αναφέρθηκε στην Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους κατά την διάρκεια της Μικρασιατικής Καταστροφής

Η κα Πόλυ Πικουλίδου ανέλαβε να παρουσιάσει τα βιογραφικά των τριών συγγραφέων, αναδεικνύοντας το πολύπλευρο έργο και την εμπειρία τους . Μετά την αναφορά στα βιογραφικά, τον λόγο πήρε ο κ. Βασίλης Σακελλαρίδης, ο οποίος μίλησε για το βιβλίο και τη διαδικασία δημιουργίας του. Περιέγραψε τις δυσκολίες και τις προκλήσεις της έρευνας, ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσους συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο στην ολοκλήρωση του έργου.

Η παρουσίαση αυτή αποτέλεσε μία γιορτή της ιστορίας και του πολιτισμού της Τρίγλιας, προσφέροντας στους παρευρισκόμενους τη δυνατότητα να έρθουν πιο κοντά στις ρίζες και την κληρονομιά τους.

Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκε δωρεάν από ένα αντίγραφο του βιβλίου σε κάθε οικογένεια, ενώ οι συγγραφείς ζήτησαν απ όλους όσους το προμηθευτούν ή το διαβάσουν να επικοινωνήσει μαζί τους στην περίπτωση που θέλει να παράσχει περισσότερες πληροφορίες για το γενεαλογικό δέντρο της οικογένειας του

Δείτε παρακάτω εικόνες και βίντεο από την εκδήλωση όπως τα κατέγραψε ο φακός του iRafina.gr

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.